TOEFL 2019: зміни та оновлення в форматі іспиту

08 липня 2019

З 1 серпня 2019 року тест TOEFL зазнає серйозних змін. Структура іспиту, його тривалість і склад завдань зміняться. Більш того, з'являться дуже корисні опції для кандидатів.

toefl 2019 нововведения и изменения

За офіційною заявою виконавчого директора програми TOEFL в Educational Testing Service (ETS) Шріканта Гопала, з початку серпня випробовувані зможуть скористатися вдосконаленим форматом, звітами по балам і процесом реєстрації. Він зазначив, що ці зміни не матимуть негативного впливу на надійність і достовірність балів.

Давайте розберемо ці нововведення докладніше:

 

I. Формат і система оцінки іспиту TOEFL

Секція Reading

Кількість питань до текстів скоротиться.

  • До 1 серпня 2019: 3-4 тексту по 12-14 питань до кожного і 60-80 хвилин на їх виконання
  • Після 1 серпня 2019: 3-4 тексту по 10 запитань до кожного і 54-72 хвилин на виконання

Секція Listening

Кількість аудіо завдань скоротиться:

  • До 1 серпня 2019: 4-6 лекційних аудіозаписів по 6 питань до кожної і 2-3 діалогу по 5 питань до кожного. На виконання секції виділялося 60-90 хвилин
  • Після 1 серпня 2019: 3-4 лекційних аудіозаписи по 6 питань до кожної і 2-3 діалогу по 5 питань до кожного. На виконання секції залишиться 41-57 хвилин

Секція Speaking

Тепер тут буде менше завдань:

  • До 1 серпня 2019: 6 завдань (2 типу independent і 4 integrated). На виконання виділялося 20 хвилин
  • Після 1 серпня 2019: 4 завдання (1 типу independent і 3 integrated). На виконання відведено 17 хвилин

Секція Writing

Ця секція залишиться без змін.

 

II. Тривалість тесту TOEFL

З серпня 2019 року тривалість іспиту TOEFL скоротиться на 30 хвилин і складе всього 3 години. У той час як загальний формат тестування і типи завдань залишаться колишніми. Трохи менше стане завдань в розділах Reading, Listening і Speaking.

Організатори зазначають, що, незважаючи на зміни, шкала оцінки залишиться колишньою, як і складність завдань.

 

III. Реєстрація на здачу TOEFL та особистий аккаунт

Процес створення особистого облікового запису на ets.org, реєстрації на іспит і оплати зробили більш зрозумілим, оновили інтерфейс і розробили систему легкого доступу для тих, хто збирається здати іспит вперше. Іспит все також оплачується будь-банківською картою з можливістю здійснення інтернет-платежів.

Як зареєструватись?

 

IV. Опція MyBest™ scores

Це абсолютно нова опція в тесті. Якщо ви здавали тест кілька разів, то за допомогою MyBest scores зможете відправляти в коледжі і університети комбінацію з кращих балів по кожній секції, набраних в різні дати іспиту.

Важливо відзначити, що бали TOEFL дійсні 2 роки. Таким чином, опція MyBest score показує кращі бали в кожній секції студента, які він набрав за останні 2 роки. Організатори вважають, що це допоможе більшій кількості студентів набрати прохідні бали для вступу до вузу мрії.

Як працює опція MyBest score?

Опція MyBest scores автоматично вважає кращі бали, набрані в кожній секції. Ось приклад, як MyBest scores вважатиме бали кандидату, який двічі пройшов тест за останні 2 роки.

Як видно на зображенні з прикладом вище, кандидат здавав тест 02 червня і 23 жовтня. За секції Reading він набрав 18 балів в перший раз і 17 балів у другій. Вибравши опцію MyBest scores, в сертифікат записується кращий результат по секції - в даному прикладі це 18 балів. Таким чином автоматично вибираються кращі набрані бали в кожній секції.

Таким чином організатори сподіваються збільшити кількість студентів, яким досить здати іспит не більше двох разів. Особливо актуальна ця функція для тих, хто вступає в топ університети США, Канади та Європи, де зустрічаються окремі вимоги за кількістю балів в конкретній секції.

Подивитися весь список нововведень ви можете і на офіційному сайті ETS

 

Дізнайтесь більше!

Цікавить програма
Залиште номер телефону і ми передзвонимо вам найближчим часом!

Оцініть статтю:

Програму оцінили 9 людей
Тест ТОЕФЛ оновлюється - тепер він буде коротшим і трохи інтенсивніше. Розглянемо весь список змін в іспиті TOEFL 2019: зміни та оновлення в форматі іспиту | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X