Іспити IELTS, TOEFL, Cambridge Exams, TestDAF – де складати під час війни?

14 березня 2022

Ніколи б не подумали, що доведеться жити у такий час. Проте, ми знаємо, що переможемо - Україна переможе.

Тим часом, українські старшокласники та студенти повинні продовжувати планувати свою майбутню освіту та життя, вивчати іноземну мову та складати іспити.

У поточних умовах можливості складання міжнародних іспитів з англійської, німецької та інших мов істотно скоротилися. Тут ми публікуємо останні дані про те, як і де складати ці іспити.

Швидкий перехід:
➜ IELTS➜ TOEFL➜ Cambridge➜ TestDAF

IELTS

Як складати іспит IELTS під час війни?

[upd. 15.03.22] Станом на сьогодні київський офіс British Council закритий, на їхньому сайті britishcouncil.org.ua/exam висить оголошення, що всі активності по тесту припинені до подальших розпоряджень.

Зараз найближчі дати, на які можна зареєструватися на складання іспиту в Україні – у червні. Але, звичайно, ці дати можуть бути перенесені / скасовані залежно від подальшої ситуації.

⭐ Ми намагаємось відновлювати курси англійської для тих, хто готовий займатися онлайн.

У IELTS немає онлайн варіанта, тому якщо вам потрібно терміново здавати його найближчим часом, то єдиний спосіб – це складати в іншій країні.

➡️ Наприклад, у Польщі вартість тесту 815 PLN (~5590 грн), а найближчі доступні дати (у деяких містах) розпочинаються з 24 березня.

➡️ У Словаччині вартість тесту 211 EUR (~6870 грн), найближча дата – 26 березня.

➡️ У Чехії вартість 6290 Kč (~8220 грн), найближча дата – 2 квітня.

➡️ У Німеччині вартість IELTS – 235 EUR (~7650 грн), а найближча дата – 24 березня.

Таким чином, можна помітити, що дати приблизно схожі по всіх країнах, а ось ціни можуть досить відрізнятися.

Для перевірки дат та реєстрації в різних країнах переходьте за посиланням: ieltsregistration.britishcouncil.org та вибирайте потрібну країну та місто.

⚠️ Також, якщо вам необхідний сертифікат для вступу до закордонного вузу, рекомендуємо запитати у приймальної комісії, чи приймають вони крім IELTS інші варіанти сертифікатів, які можна складати онлайн (наприклад Duolingo) або якесь внутрішнє тестування у самому вузі.

Слідкуйте за оновленнями British Council


TOEFL

Як складати іспит TOEFL під час війни?

[upd. 16.03.22] На даний момент компанія ETS призупинила складання іспиту на всій території України, можливість відновлення буде переглядатися згодом.

✅ Якщо ви вже були зареєстровані на одну зі скасованих дат - перевіряйте ваші повідомлення від ets в особистому обліковому записі або по email. Компанія обіцяє дати можливість перенести дату іспиту на інший час та/або інший тест-центр.

У нашому тест-центрі SIMPLEX, у Дніпрі, найближча доступна для реєстрації дата - 21 травня 2022 року. Але це також може змінитися.

⚠️ Якщо вам не вдається перенести дату в особистому обліковому записі самостійно - найкращий спосіб отримати допомогу та консультацію - звернутися до чату підтримки ets на тій же сторінці.

Чи можна замінити тип іспиту на TOEFL Home Edition?

Ми вже дуже докладно описували процес реєстрації та можливості версії іспиту, яку можна складати онлайн вдома - на цій сторінці . Так, ви можете скласти цей тип іспиту, однак сертифікат від Home Edition можуть не приймати вузи та організації по всьому світу. Рекомендуємо перевіряти цей момент заздалегідь у приймальних комісіях.

⭐ Ми намагаємось відновлювати курси англійської для тих, хто готовий займатися онлайн.

Здаємо TOEFL в іншій країні

Тест-центри TOEFL є у багатьох країнах світу, тому для тих, хто має можливість виїхати до країн ЄС, США чи Канади, є можливість скласти іспит там. Майже всі країни мають доступні місця вже з 25 березня.

➡️ Наприклад, у Польщі вартість іспиту 215 USD (~6340 грн)

➡️ У Чехії вартість іспиту 275 USD (~8100 грн)

➡️ У Нідерландах - 220 USD (~7950 грн)

➡️ У Великій Британії - 235 USD (~6920 грн)

➡️ У Канаді - 235 USD (~6920 грн)

Перевіряйте всі доступні міста, тест-центри та дати на офіційному сайті ets.org або у вашому акаунті кандидата ETS, якщо ви вже там реєструвалися.

⚠️ Також, якщо ви вступаєте до закордонних вузів, рекомендуємо запитувати у приймальних комісіях, чи приймають вони крім TOEFL інші варіанти сертифікатів, які можна складати онлайн (наприклад Duolingo) або якесь внутрішнє тестування у самому вузі.

Слідкуйте за оновленнями на сайті ets.org


Cambridge Exams

Як складати Кембриджські іспити під час війни?

[upd. 17.03.22] Станом на 17 березня у Cambridge University Press & Assessment на їхньому офіційному сайті cambridge.org опубліковано повідомлення про зупинення проведення всіх іспитів на території України до стабілізації ситуації.

Онлайн-курси підготовки до іспитів залишаються доступними для всіх, хто має можливість навчатися.

В Україні на даний момент функціонує 13 офіційних тест-центрів з кембриджських іспитів. Їх список та контакти також можна знайти на офіційному сайті іспитів - cambridgeenglish.org

Для тих, хто виїхав з України або має змогу виїхати, завжди є можливість зареєструватися на тест у будь-якій іншій країні ЄС. Наприклад:

➡️ У Польщі понад 30 тест-центрів по всій країні, найближчі дати іспитів на різні рівні доступні вже з 26 березня. Вартість іспитів залежить від обраного тесту - від 350 zł. до 695 zł. (~2430-4830 грн)

➡️ У Чехії схожа ситуація - вільних центрів та дат достатньо, найближча дата - 9 квітня. Вартість складання іспиту тут варіюється від 3200 до 5000 Kč (~4200-6580 грн)

➡️ У Німеччині 37 центрів здачі, у багатьох з яких є можливість скласти тест уже з 9-12 квітня (залежно від потрібного сертифікату дати різні). Ціна в середньому від 215 до 230 EUR (~6980-7470 грн)

➡️ У Нідерландах 14 центрів здачі, у більшості з них найближчі дати здачі доступні у квітні. Вартість іспиту від 190 до 300 EUR (~6170-9740 грн)

➡️ Звичайно, велика кількість дат та вільних місць у Великій Британії. Вартість іспиту тут у середньому близько 160 GBP (~6200 грн)

Перевіряйте цікаві для вас країни, міста, центри та дати на офіційному сайті - cambridgeenglish.org


TestDAF

В Україні

[upd. 17.03.22] Найближчі дати, на які доступна реєстрація на іспит в Україні:

➡️ Київ (НПУ імені М. П. Драгоманова) - 18 травня та 14 червня

➡️ Одеса (Національний університет «Одеська політехніка») - 18 травня

Чи відбудуться ці іспити, наразі не відомо. Вартість здачі ТестДаФ в Україні – 145 EUR (~4710 грн).

Дізнатись про всі останні зміни та зареєструватись на іспит можна через офіційний сайт testdaf.de

Здаємо TestDAF за кордоном

Зареєструватися та скласти іспит можна і в країнах ЄС. Наприклад:

➡️ Польща (Варшава, Познань, Ржешов) - 18 травня (paperbasiert) - вартість 145 EUR (~4710 грн)

➡️ Німеччина (Берлін, Ганновер, Дюссельдорф та інші міста) - 26 квітня (digital), 18 травня (papierbasiert), 14 червня (digital) - вартість 195 EUR (~6330 грн)

➡️ Словаччина (Нітра) - 18 травня (papierbasiert) - вартість 195 EUR (~6330 грн)

➡️ Іспанія (Барселона, Мадрид, Малага) - 26 квітня (digital), 18 травня (papierbasiert) - вартість 195 EUR ( ~6330 грн)

Альтернативи TestDAF?

Про інші варіанти підтвердження знань німецької мови ми вже писали велику докладну статтю, рекомендуємо з нею ознайомитися.

Звичайно, в поточних умовах, зручніше виглядає можливість складати внутрішній DSH-тест того німецького вишу, до якого ви вступаєте. Тому рекомендуємо в першу чергу перевірити цю можливість у приймальних комісіях німецьких вузів, що вас цікавлять.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 15 людей
✅ Ніколи не думали, що нам доведеться жити у такий час. Тим не менш, українським старшокласникам потрібні сертифікати з іноземної мови, тут ми розбираємо, які варіанти складання іспитів зараз є. Іспити IELTS, TOEFL, кембриджські, TestDAF – де складати під час війни? | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X