Коледжі та університети Канади - Інструкція по вибору і вступу!

18 травня 2020

Канадський диплом про вищу освіту - мрія багатьох старшокласників і студентів, адже це престижний диплом і перспективи побудови успішної кар'єри в майбутньому.

Вищу освіту в Канаді можна отримати як в університетах, так і в коледжах. Але в чому різниця? Що вибрати - університет або коледж, і які з них найбільш рейтингові?

университеты и колледжи Канады

З SIMPLEX.UA ви точно вступите до ВНЗ Канади!

у нас 160+ вузів партнерів у Канаді
13 років досвіду вступу за кордон
допоможемо у всьому - від вибору вузу до вильоту на навчання
Вступити до канадського ВНЗ!

Коледж чи університет в Канаді - яка різниця?

Українські студенти та їх батьки часто цікавляться, в чому відмінність канадських коледжів і університетів, і куди краще вступати. Особливо незрозуміло слово " коледж ", яке в нашій країні часто плутають з позначенням технікумів. Насправді це не так.

Коледж в Канаді - це повноцінне вищий навчальний заклад, де проводиться навчання за фахом бакалавра, а також по сертифікатним післядипломною програмами (Postgraduate, аналог нашої магістратури).

Головна відмінність коледжу від університету в Канаді - практична спрямованість навчання.

У канадському університеті не менше 60% навчального часу займає теорія, вивчаються загальні предмети і передбачається написання наукових робіт. У канадському коледжі все навпаки - в навчальній програмі багато практики, вивчаються прикладні науки і предмети, а також часто передбачена стажування за фахом.

Для українських студентів більший інтерес представляють саме канадські коледжі, адже це дає ряд переваг:

  • вартість навчання в коледжі Канади - нижче ніж в університеті, зазвичай на 30-40%
  • знайти роботу після коледжу в Канаді значно легше, ніж після університету - канадські роботодавці надають перевагу випускникам з досвідом роботи, який як раз можна отримати під час стажувань
  • вимоги при вступі до коледжу нижче, ніж при вступі до канадський університет

Вирішіть ви вчитися в коледжі або в університеті - в будь-якому випадку, отриманий диплом однаково котирується на міжнародному рівні.


Університети та коледжі в Канаді - Перелік

Програми

39 програм

University of Toronto (Університет Торонто)
від 48,300 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
17+
Місто
Торонто
University of British Columbia (Університет Британської Колумбії)
від 43,800 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
18+
Місто
Ванкувер
Humber College (Хамбер Коледж)
від 13,050 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
17+
Місто
Торонто
McGill University (Університет Макгілла)
від 20,800 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
18+
Місто
Монреаль
Niagara College (Ніагара коледж)
від 13,200 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
17+
Місто
Веланд
Confederation College (Коледж Конфедерейшн)
від 12,800 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
16+
Місто
Тандер Бэй
University of Waterloo (Університет Уотерлу)
від 34,900 USD на рік
Країна
Канада
Дата
01 вересня 2023
Вік
18+
Місто
Вотерлу

Вступити в канадські ВНЗ можна двома способами - подавши безпосередньо документи до ВНЗ або через спеціальні підготовчі курси в Канаді. Давайте розберемося - що краще?

Програми підготовки або пряме зарахування в канадський ВНЗ?

В університети та коледжі Канади український студент або старшокласник може вступити щонайменше трьома способами:

  1. У віці від 18 років: Прямий вступ до канадського вузу - найкращий варіант для студента з гарним рівнем знання іноземної мови, який готовий приїхати і відразу вчитися за обраною спеціальністю
  2. У віці 17-18 років: Підготовчі курси (Pathway, Foundation в Канаді) перед вступом проходять на базі бажаного вузу або в мовних центрах. Цей варіант обирають ті, хто не має достатнього для навчання рівня англійської або не вистачає академічних знань для початку навчання
  3. Для дітей молодше 17 років: Закінчивши школу в Канаді та отримавши канадський диплом про середню освіту

Для підготовки студент приїжджає в Канаду за кілька місяців до планованого початку навчання і проходить інтенсивну мовну підготовку (тривалість залежить від поточного рівня)

Не дивлячись на те, що варіант з підготовкою вимагає додаткових коштів і часу, за відгуками студентів - підготовка допомагає адаптуватися на новому місці, стати впевненіше, розширити словниковий запас, легше засвоювати навчальний матеріал.

Крім того, якщо у студента недостатній рівень володіння англійською мовою, а вступити він хоче на найближчий семестр - без підготовчих курсів просто не обійтися.

Ми в SIMPLEX.UA розробимо для вас індивідуальну стратегію вступу, допоможемо правильно оформити документи, в оптимальні терміни вступити і успішно здобувати освіту в обраному канадському ВНЗ.

Вступити до канадського ВНЗ

Як правильно вибрати коледж чи університет в Канаді?

Вибирати ВНЗ в Канаді - справа цілком серйозне, і тут важливо керуватися не стільки красивими назвами і рекламою, скільки подумати про перспективи і чітко поставити собі цілі на майбутнє.

В першу чергу, постарайтеся звузити коло можливих варіантів університетів, в які ви хочете вступити.

Не намагайтеся подавати документи в усі навчальны заклади поспіль, »не розпиляйтеся - це не тільки мало ефективно, але і довго і витратно, адже більшість університетів беруть плату (реєстраційний внесок) за розгляд ваших документів. Зазвичай ми рекомендуємо рухатися за таким планом:

  1. підібрати спеціальність (якщо це складно - рекомендуємо пройти профорієнтаційний тест)
  2. визначитися з напрямком і ступенем (сертифікати, бакалаврат, магістратура)
  3. вибрати відповідний ВНЗ в Канаді (по розташуванню, вартості, умов, рейтингу і так далі)

Фахівці компанії SIMPLEX.UA допоможуть вам з вибором спеціальності та ВНЗ в Канаді, з документами і отриманням візи. Ми надаємо повний комплекс послуг по вступу!

Хочете дізнатися про універсітети Канади більше? На безкоштовній консультації наші фахівці дадуть відповідь на ваші питання.

Вступити до канадського універсітету!

Часті питання про ВНЗ Канади

✅ Які університети в Канаді найкращі?

Найкращими і рейтинговими університетами Канади вважаються University of Toronto, University of British Columbia, McGill University, McMaster University, University of Montreal, University of Alberta, University of Ottawa, University of Calgary, University of Waterloo, Western University

🍁 Яка вартість навчання у ВНЗ Канади?

Навчання в університетах Канади коштує в середньому близько 15000 USD в рік. Коледжі Канади обійдуться дешевше - близько 9000-12000 USD в рік

🤓 Які коледжі в Канаді найдешевші?

Вартість навчання в коледжах Канади приблизно однакова. Самі бюджетні програми можна знайти в Algonquin College, Conestoga College, Bow Valley College, Camosun College, Fanshawe College

Оцініть статтю:

Програму оцінили 32 людини
Вибираємо серед кращих вузів і коледжів Канади! ✅ Ціни, дати, умови вступу та поради щодо вибору правильної програми навчання. Вступайте до канадські вузи разом з Simplex Коледжі та університети Канади - вступ, список, ціна | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X