Навчання в Іспанії: як підготуватися і вступити

05 квітня 2016

Аргументи на користь іспанського освіти - невисока вартість навчального року в порівнянні з іншими європейськими країнами, хороша технічна і гуманітарна підготовка, гнучка система прийому іноземних студентів

Які кроки зробити, щоб здобути освіту в Іспанії, за програмами магістратури або бакалаврату – читайте наші поради!


Система освіти в Іспанії для програми бакалаврату

Щоб стати бакалавром вам знадобиться 4 роки, але для цього потрібно виконати кілька умов.

12 років – длительность среднего образования испанского школьника. Это значит, что украинский абитуриент может подать документы в испанский ВНЗ только по исполнении 18 лет.

Вартість навчання в Іспанії невисока – від 750 євро в рік: порівняйте з 5000 євро і більше в інших країнах. На проживання, харчування та інші витрати піде близько 1600 євро на місяць.

Але на відміну від інших країн Іспанія не потребує підготовчих курсів (A-level, Foundation, IB) – достатньо скласти іспит Selectividad.

Selectividad

Обов'язковий і загальний вступний іспит. Якщо здасте успішно – поступите на 4-річну програму бакалаврату будь-якого університету Іспанії.

Вимоги до складання іспиту:
  • шкільний атестат з високим середнім балом, перекладений на іспанську мову і завірений печаткою «Апостиль»
  • нотаріально завірені табелі за 2-3 роки навчання
  • гарне знання іспанської мови (рівень DELESuperior)
  • базове знання другого європейського мови: англійської, французької, німецької, італійської або португальської
  • знання предметів, вибраних для вступу
  • студентська віза

Структура екзамену – це 3 загальних предмета и 1-4 спеціальних, а також 1 додатковий:

  • іспанську мову, аналіз тексту на іспанською мовою
  • історія Іспанії
  • основну європейську мову
  • предмети за фахом – технічної або гуманітарної
  • додатковий предмет (наприклад, економіка для гуманітарного)

Червень та вересень – можливість скласти іспит: іспанський семестр починається в жовтні.

Результат ви дізнаєтесь впродовж 2 тижнів після складання.

Як підготуватись до Selectividad?

Крок 1. Вирішіть за рік-два до надходження, який університет в Іспанії вам підходить – і націльтеся інтенсивно і всебічно готуватися до здачі спеціальних предметів.

Крок 2. За 2-3 роки до вступу почніть поглиблено вчити іспанську. Кращий спосіб добре здати вступні і вступити до університету в Іспанії – ще під час навчання в українській школі поїхати на   мовні курси в Іспанії   за інтенсивною програмою.

Підходящий вік для поїздки – 14-17 років.

Мовні школи – це хороша мовна та культурна підготовка перед вступом до університету. Часто вони безпосередньо пов'язані з університетами і можуть стати відправною точкою при надходженні на програму бакалаврату.

Крок 3. Зберіть документи для вступу (список Selectividad) та студентської візи & ndash; самостійно або через освітнє агентство.

Крок 4.&nbsh;Планомірно готуйтеся з предметів для обраної спеціальності – якомога більше читайте на іспанською мовою і практикуйте письмові навички.

Шаг 5. В потрібний час подайте анкету на здачу Selectividad, отримаєте студентську візу – і чекайте здачі іспиту.

Які обов'язкові предмети за фахом потрібно здати?

На сайтах вузів Іспанії ви знайдете список предметів – tabla   de   ponderaci ó n – обов'язкових і необов'язкових для двох напрямків: природничого та гуманітарного.

Як це працює? &Nbsp; Наприклад, ви вирішили вивчати гуманітарну спеціальність, тоді додатковим буде предмет технічного напряму. Якщо ви хочете потрапити на затребувану спеціальність, то додатковий іспит теж потрібно здати на високий бал.

Чи є альтернатива складанню Selectividad?

Так, є – професійне технічне училище з 2-річною програмою для вищої професійної освіти. Після нього ви зможете стати студентом першого курсу. &Nbsp; Програма схвалена для іноземних студентів.

Магістратура в Іспанії

З української ступенем бакалавра можна надійти на магістерську програму університетів Іспанії та спокійно вчитися в Європі! Тривалість – 1 рік, початок занять – у жовтні.

Що для цього потрібно? Пакет документів:

  • диплом і виписки успішності за рік
  • гарне знання іспанської мови
  • резюме
  • ессе
  • рекомендаційний лист

Є альтернатива –   навчання в Іспанії англійською   в European University, якщо ви плануєте отримати ступінь магістра в бізнес-адмініструванні (MBA).

Оцініть статтю:

Програму оцінили 10 людей
Навчання в Іспанії - це повноцінну освіту в Європі, доступна вартість, на іспанською та англійською мовами Навчання в Іспанії: як підготуватися і вступити
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X