Отримання студентської візи до Чехії - питання в посольстві

16 червня 2017

Навчання в Чехії займає 6-е місце за популярністю серед українських студентів і старшокласників. Школи і ВНЗ Чехії відкриті для іноземців і пропонують широкий вибір напрямів і європейський рівень навчання.

Але вступити сюди не завжди так просто, як здається на перший погляд. Уявімо, що ви вже вибрали школу або університет, подали документи і отримали лист про зарахування. Здавалося б, все відмінно і вас беруть на навчання. Перед вами стоїть останній етап – отримання студентської візи.

Ось тут у студентів і виникають основні труднощі.

1) Чеське посольство дуже уважно вивчає кожного студента, перш ніж видати йому візу

Консул зазвичай ставить багато питань на співбесіді і уважно стежить за вашою реакцією і відповідями.

Ви повинні бути готові до будь-яких незручних питань і відповідати впевнено.

Очевидно, що ви повинні знати все про вашому вузі, які предмети ви збираєтеся вивчати, тривалість навчання, адреса школи або університету, адреса майбутнього проживання, імена людей з приймальної комісії і інші подробиці.

2) Приклади питань в посольстві Чехії

Співбесіда потрібно проходити тільки особисто, найчастіше на російській мові (хоча до вас можуть спробувати звернутися і на чеському).

Наші клієнти часто скаржаться на « дивні і складні » питання від чеських консулів. Але це лише візова політика – ми рекомендуємо підготуватися і ставитися до цих питань простіше.

Ось кілька прикладів питань, які задавали на співбесіді при подачі на студентську візу в Чехію нашим клієнтам:

  • Я не бачу сенсу вам їхати в Чехію, в Києві повно подібних програм. Навіщо вам туди їхати? (Вельми провокаційне запитання, потрібно бути готовим аргументовано на нього відповісти)
  • Розкажіть про ваше майбутнє, де ви себе бачите?
  • Чому хочете саме в Чехію, а не в якусь іншу країну?
  • Як ви дізналися, що надійшли?
  • Які інші школи ви розглядали? Назвіть їх назви
  • Ви їдете туди, тому що там повно красивих хлопчиків? ( Ще один несподіваний і провокаційне запитання. Здавалося дівчинці, яка вступають в чеську школу)
  • Чи не важко вам буде там навчатися?
  • Оплатили батьки вже навчання?

Під час співбесіди вас можуть плутати, ставити одне і те ж питання в різних інтерпретаціях. Ведіть себе впевнено і чітко відповідайте на поставлені питання.

3) Терміни отримання відповіді з посольства

Це найважливіший момент, який ви повинні врахувати задовго до співбесіди - ще при виборі ВНЗ.

Після співбесіди з консулом ви не впізнаєте його рішення відразу. Посольство розглядатиме ваші документи мінімум 2 місяці перед тим дасть відповідь. А це означає, що подаватися на візу потрібно мінімум за 3 місяці до початку навчання.

Фахівці SIMPLEX рекомендують починати вступ до Чехії мінімум за 5-6 місяців до початку навчання (якщо навчання починається у вересні, то почати процес вступу бажано в січні-лютому)

Так у вас буде можливість вчасно отримати візу і встигнути до початку навчання, а також з'явиться запас часу на можливу переподачу.

Це були найважливіші моменти в отриманні студентської візи в Чехію. Якщо у вас ще залишилися питання або ви хочете отримати допомогу при вступі:

Запишіться на консультацію

Оцініть статтю:

Програму оцінили 5 людей
Вступити в школи чи університети Чехії не завжди так просто, як здається - основні труднощі виникають при проходженні співбесіди в чеському посольстві на студентську візу Вступ в школи і ВНЗ Чехії - які запитання ставлять в посольстві при отриманні студентської візи
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X