Навчання і робота в Великобританії - нові правила з 2021 року

10 березня 2020

З січня 2021 року Великобританія переходить на нову бальну імміграційну систему (points-based system), подібну до тієї, що функціонує в Канаді, Австралії і Новій Зеландії. Програма націлена на залучення в країну успішних випускників британських вузів і кваліфікованих робітників з інших країн.

Нові правила вводяться в зв'язку з виходом Великобританії зі складу Європейського союзу, так званим Brexit.

Ну і найцікавіше. Підтверджено, що всі іноземці, випускники британських ВНЗ 2021 року і пізніше, зможуть залишитися в країні і працювати до 2 років, по так званій Two-year post-study work visa (замість 4-х місяців, які діють зараз).

Що таке Two-year post-study work visa для іноземця, учня в Англії?

Це тип візи, на який з 2021 року можуть подаватися іноземні студенти, учні британських вузів. Віза дозволяє перебувати в країні і офіційно працювати ще 2 роки після закінчення навчання.

Після закінчення терміну цієї візи, можна також подаватися на робочу візу кваліфікованого фахівця (відому як Tier 2 visa) за новою бальною системою.

Хто може отримати візу Two-year post-study work visa?

Будь-який іноземний студент, який отримав ступінь бакалавра або вище в акредитованому університеті Великобританії. Студент повинен також мати діючу студентську візу Tier 4 в момент подачі на робочу візу.

Саме час вступ в британські вузи! ⭐

Звертайтеся до фахівців SIMPLEX.UA і отримуйте все для успішного вступу:

  • підберемо спеціальність і університети
  • розробимо індивідуальну стратегію надходження
  • проведемо всі консультації, подамо документи до вузів
  • зробимо візове супровід і підготуємо до вильоту на навчання!

Чи можна продовжувати цю візу? Отримати дозвіл на проживання?

Дворічна робоча віза для випускників не продовжується. Але якщо випускник бажає продовжити працювати в Великобританії або отримати посвідку на проживання, він може подаватися на візу для кваліфікованих працівників (skilled workers) за новою бальною системою.

Як отримати посвідку на проживання або робочу візу до Великобританії з 2021 роки?

Всі іноземці, випускники британських вузів, а також іноземні кваліфіковані працівники, які хочуть працювати або отримати посвідку на проживання у Великобританії, повинні набрати мінімум 70 балів виходячи зі своїх документів, щоб отримати потрібну візу:

  • Запрошення на роботу від акредитованого роботодавця (20 балів)
  • Робота за фахом (20 балів)
  • Достатній рівень англійської (10 балів)

Це обов'язкові вимоги. Решта 20 балів добираються наданням додаткових документів або високим рівнем зарплати - дивіться таблицю нижче

:

Источник: UK Home Office

Оцініть статтю:

Програму оцінили 6 людей
З січня 2021 року Великобританія переходить на нову бальну імміграційну систему. Тепер випускники британських вузів можуть залишитися в країні і працювати 2 роки після випуску, і навіть більше! Навчання і робота в Великобританії - нові правила з 2021 року
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X