Кращі онлайн-університети з безкоштовним навчанням

25 листопада 2013

Багато хто ще пам'ятає час, коли вищу освіту за кордоном вважалося чимось дуже дорогим і недоступним для більшості бажаючих. Однак часи міняються, і зараз ми живемо в століття високих технологій, глобалізації та свободи інформації.


Тут ви знайдете список університетів, які пропонують онлайн навчання абсолютно безкоштовно.

Онлайн навчання має ряд переваг перед класичною освітою:

  • гнучкість і свобода вибору
  • можливість заповнити прогалини тільки в цікавлять областях знань
  • доступність навчальних матеріалів

Coursera

Цей чудовий ресурс був запущений ще в квітні 2012 року, але за короткий час придбав величезну популярність. Зараз ресурс пропонує більш 200 різних курсів від 33 відомих університетів. Кількість студентів перевищила позначку в 3 мільйони!

Якщо ви ще не чули про Coursera, то саме час відвідати цей сайт. Тут можна пройти онлайн курси з найрізноманітніших дисциплін, абсолютно безкоштовно.

Кожен курс веде реальний викладач, який ділиться з вами конспектами, посиланнями на електронні книги і корисні ресурси, і що найцікавіше - щотижня викладає відео-лекції. В кінці кожного тижня проводиться тестування з пройденого матеріалу, також деякі курси включають практикуми та самостійні роботи, або наприклад колективні завдання, в яких можуть брати участь по кілька студентів цих онлайн курсів.

TEDx

Конференції, організовані за ліцензією некомерційної організації TED. Вони проводяться по всьому світу, щоб прогресивні й активні люди мали можливість зустрітися, поспілкуватися один з одним і поділитися накопиченим досвідом в різних областях знань.

UMass Boston Open Courseware

Безкоштовні курси з психології, біології, політології, історії, математики та цілої низки гуманітарних дисциплін з доступом до списку занять і рекомендованої літератури. Єдиний недолік - у цього ресурсу не передбачені відео-курси за підсумками вивченого матеріалу.

Khan Academy

Величезна база відео-уроків на більш ніж 20 мовах. Всі курси розділені на окремі уроки, з можливістю вибору незалежно від того, який курс ви вибрали. Акцент зроблений на відео, матеріалів для читання тут немає.

MIT Open Courseware

Щоб потрапити в цей університет, люди з усього світу витрачають багато грошей і зусиль. Втім тут доступні і онлайн курси. Матеріали доступні для скачування, із зазначенням структури і тривалості курсу. Відмінно підійде для тих, хто хоче спробувати себе в технічних професіях зайнятися самоосвітою.

Learning Space: The Open University

Всі матеріали тут розділені за віковими та тематичними групами. Широкий набір напрямків, а лекційний матеріал можна скачати собі на комп'ютер.

Stanford iTunes U

Великий вибір лекцій від Стенфордського університету. Для доступу вам знадобиться обліковий запис в сервісі Apple iTunes і відповідне ПО.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 1 людина
Ресурси, що дозволяють дивитися і слухати лекції кращих ВНЗ світу абсолютно безкоштовно. Кращі онлайн-університети з безкоштовним навчанням
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X