Новий рейтинг 2013 Times Higher Education - кращі університети світу

06 лютого 2013

У рейтингу World University Rankings 2012-13 вже другий рік поспіль лідирує California Institute of Technology. Також, згідно з результатами проведених досліджень освіти за кордоном, американська освіта продовжує залишатися самою якісною і престижною - університети США зайняли 76 місць з 200, а також цілих 7 місць в першій десятці списку.

Спостерігається також тенденція скорочення в рейтингу представників британських ВНЗ. За межами «Золотого трикутника» університетів Великобританії, в який входять Оксфорд, Кембридж і Імперський коледж Лондона, присутність інших англійських вузів зменшується, навіть не дивлячись на те, що найвідоміші вузи цієї країни поліпшили свої позиції по більшості «проблемних» зон. У топ-100 увійшли тільки 10 ВНЗ, в той час, як в минулому році їх було 12, а в позаминулому і зовсім 14. Проте, Великобританія як і раніше залишається одним з лідерів списку.

Крім США і Великобританії, які представляють 76 і 31 університет відповідно, серед країн з найкращим освітою лідирують Нідерланди і Німеччина (12 і 11 відповідно). П'яте місце займають відразу дві країни - Австралія та Канада. Від кожної з цих країн в рейтингу представлено по 8 університетів.

Рейтинг 2012-13 продемонстрував несподіваний сплеск присутності країн Азії, які показали стрімке зростання. Азіатські університети, особливо з Кореї, Сінгапуру, Тайваню та Китаю, в цілому зайняли 12 місць. Це пов'язано з тим, що всі ці країни отримують переваги від політики своїх урядів. Вона спрямована на поступове збільшення фінансування вищих навчальних закладів.

Найбільше здивував сінгапурський університет Nanyang Technological University, який буквально злетів відразу на 83 позиції вгору, опинившись на 86 місці в списку кращих університетів світу. Подібні результати пов'язують зі збільшенням фінансування досліджень.

Під час складання рейтингу бралися до уваги 13 показників. Вони стосувалися методик викладання, досліджень, передачі знань і міжнародних перспектив з використанням ідентичною методології рейтингу за минулий рік (2011-12).

Оцініть статтю:

Програму оцінили 3 людини
Цього року світ побачив оновлений рейтинг найкращих університетів в світі World University Rankings 2012-13 за версією Times Новий рейтинг 2013 Times Higher Education - кращі університети світу
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X