Іноземні студенти мають право працювати в Австралії до чотирьох років

09 квітня 2013

Згідно з новим австралійським законодавством, іноземні студенти зможуть працювати на території Австралії протягом чотирьох років після закінчення навчання.

Особливо дії тимчасової австралійської візи підкласу 485 для випускників федеральним урядом Австралії були внесені зміни, завдяки яким у іноземних студентів з'явилося більше шансів знайти роботу, інформує World News Australia.

Згідно з новими правилами, іноземні доктора наук, магістри і бакалаври, які закінчили університети в Австралії, мають право отримати візу, і на термін від двох до чотирьох років залишитися в країні. Тривалість залежить від отриманої ступеня. Зміни набрали чинності 23 березня 2013 року.

Дане нововведення істотно розширює права закордонних студентів, адже до цього вони могли залишатися в країні не більше, ніж на 18 місяців.
Експерти вважають, що таке нововведення може мотивувати талановитих іноземних студентів і вчених проходити навчання в Австралії.

«У практичному плані міжнародним студентам тепер набагато легше залишитися в Австралії, - коментує нові правила Денні Онг, консультант з працевлаштування іноземних студентів в Monash University. - Головна перешкода для студентів зараз - це висока конкуренція за робочі місця. Адже, наслідок нової постанови - це збільшене число студентів, які претендують на роботу ».

Проте, Денні Онг вважає, що сліпо піддаватися спокусі не варто. Залишатися в країні може бути досить ризиковано. Студент, перш за все, повинен зрозуміти сам для себе, чи під силу йому знайти гідну роботу?

Кар'єрний консультант Університету Нового Південного Уельсу Ліндал Партингтон вважає, що для цілісного утворення все ж необхідно відточувати професійні навички і за межами аудиторії. «Дуже важливо допомогти іноземним студентам розвинути вміння спілкуватися, працювати в команді. Роботодавці хочуть бачити в своїх працівниках саме ці риси. Також, недоліком для учнів є відсутність досвіду роботи в австралійських компаніях. Часом зробити перший крок в цьому напрямку дуже важко. Труднощі можуть виникнути і через відмінності в культурі праці рідної країни учня і Австралії ».

Згідно з новими умовами тимчасової візи для випускників 485 підкласу:

  • студенти отримують дозвіл на дворічне перебування в Австралії за умови 16-місячного навчання на території країни, закінчення бакалаврської або магістерської програми з захистом курсової роботи
  • студенти, які закінчили магістратуру і провели власне дослідження, можуть отримати право на відкриття трирічної візи
  • а випускники аспірантури (докторантури) - на відкриття чотирирічної візи

Джерело: sbs.com.au

Оцініть статтю:

Програму оцінили 2 людини
Згідно з новими правилами, іноземні доктора наук, магістри і бакалаври, які закінчили університети в Австралії, мають право отримати візу, і на термін від двох до чотирьох років залишитися в країні. Іноземні студенти мають право працювати в Австралії до чотирьох років
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X