Програма IB (Міжнародний Бакалаврат) - що це таке, список IB шкіл

27 жовтня 2021

Міжнародний бакалаврат IB (International Baccalaureate) - система здобуття міжнародного диплому про середню освіту, яка працює у багатьох країнах Європи, а також у Канаді та США.

Головною особливістю даної системи є універсальність - дитина, яка отримала IB-диплом у будь-якій з акредитованих IB-шкіл, може успішно вступати до багатьох топових зарубіжних коледжів та університетів, без додаткової підготовки.

Тривалість програми - від 2 років, протягом яких школяр вивчає англійську мову та предмети, які він вибрав для вступу.

Вперше цей підхід до підготовки почали впроваджувати у школах Швейцарії, і поступово він набув поширення по всьому світу.

Система IB допомагає зосередитися на предметах, що вивчаються, і підготувати учня до успішної складання вступних іспитів.

Що таке IB диплом за кордоном

Список IB-шкіл

Навчання за програмою міжнародного диплому IB є стандартним. Тому ви сміливо можете обирати будь-яку з акредитованих шкіл, у будь-якій країні, і бути впевненими, що дитина отримає прогнозовану якісну освіту та диплом міжнародного зразка.

Отримати підбір шкіл!

Нижче представлені деякі з найкращих акредитованих IB-шкіл Європи, Великобританії, США та Канади, які батьки обирають найчастіше.

Програми

25 програм

Foxcroft Academy
від 43,750 USD на рік
Країна
США
Дата
05 вересня 2023
Вік
14-18
Місто
Довер-Фокскрофт
New Hampton School
від 66,900 USD на рік
Країна
США
Дата
05 вересня 2023
Вік
14-19
Місто
Нью-Хемптон
Taunton International School
від 34,500 GBP на рік
Країна
Британія
Дата
01 вересня 2023
Вік
7-18
Місто
Тонтон
Приватна школа Berlin Brandenburg International School
от 17,500 EUR в год
Країна
Німеччина
Дата
01 вересня 2022
Вік
11-19
Місто
Берлин
CATS College Cambridge
від 31,485 GBP на рік
Країна
Британія
Дата
01 вересня 2023
Вік
14-19
Місто
Кембрідж
CATS College London
від 32,490 GBP на рік
Країна
Британія
Дата
01 вересня 2023
Вік
14-19
Місто
Лондон
Еllesmere Сollege
від 19,560 GBP на рік
Країна
Британія
Дата
01 вересня 2023
Вік
7-18
Місто
Элсмир

Отримайте вибірку кращих IB-шкіл ⭐
Індивідуальний підбір шкіл, які підходять під ваші запити та максимально підійдуть для вашої дитини! У SIMPLEX.UA на вас також чекає повна підтримка при вступі, комунікація зі школами, консультації, візовий супровід та повний пакет послуг з організації навчання.
Залишіть заявку!

Програма навчання

Основна цінність програми IB - це акценти не лише на поглиблене вивчення предметів, а й на розвиток дитині в цілому.

Окрім фундаментальних наук, дитина вивчає суспільні науки та має можливість займатися творчістю, розвиває свої соціальні та лідерські навички, вчиться ефективно використовувати отриману інформацію.

Такий підхід допомагає сформувати сучасну, всебічно розвинену особистість, яка в майбутньому може стати справжнім професіоналом.

Міжнародний бакалаврат умовно поділяють на три вікові групи:

  1. Primary Years Programme, PYP - програма розрахована на дітей віком від 5 до 11 років - включає вивчення базових предметів початкової школи, вивчення навколишнього світу, а також заняття, покликані стимулювати дитячу цікавість та прищепити інтерес до отримання нових знань.
  2. Middle Years Programme, MYP для дітей віком від 11 до 16 років - програма націлена на отримання фундаментальних базових знань з основних предметів. Теорія підкріплюється великою кількістю практичних занять - учень має можливість брати участь у дискусіях, перевірках гіпотез, а також у лабораторних дослідженнях та експериментах.
  3. Diploma Programme, IB для учнів у віці 16-19 років - націлена на підготовку учня до подальшого вступу. Підліток вивчає більш вузький персоналізований список предметів, готується до інтеграції в доросле суспільство.

Навчальний план складається з базових та обраних студентом окремо предметів. До базових предметів належать:

  • Вивчення базової англійської мови та літератури
  • Одна або кілька додаткових іноземних мов
  • Математика
  • Природні науки (фізика, біологія, хімія)
  • Суспільні науки (філософія, історія, психологія, економіка, географія, теорія бізнесу та ін.)

В якості додаткової дисципліни можна вибрати поглиблене вивчення одного з перерахованих вище предметів або уроки творчості (живопис, музика, заняття у драм-гуртках).

Отримайте вибірку кращих IB-шкіл ⭐
Індивідуальний підбір шкіл, які підходять під ваші запити та максимально підійдуть для вашої дитини! У SIMPLEX.UA на вас також чекає повна підтримка при вступі, комунікація зі школами, консультації, візовий супровід та повний пакет послуг з організації навчання.
Залишіть заявку!

Рівні програми та іспити

У програми є 4 рівні, на кожному з яких учень може вибирати 3 основні предмети.

Standard level (стандартний)

У рамках цього рівня учень може вибрати предмети, вивчення яких розпочнеться із вступних занять. Це дає можливість вибирати дисципліни, які раніше не вивчалися.

На вивчення кожного з предметів виділяється 150 годин, сам процес навчання поділений на модулі, після закінчення кожного з яких учень складає тест або захищає проект.

Higher level (просунутий)

Тут на кожен предмет виділяється вже за 240 годин. Цей рівень підходить для поглибленого вивчення вибраних дисциплін, оскільки вступні заняття вже не передбачені.

Рівень має більшу кількість модулів, а також ускладнені іспити. Це найкращий варіант для підготовки до вступу на обрану спеціальність.

Theory of Knowledge (Теорія пізнання)

Цей курс розкриває суть навчання та показує основні методики вивчення предметів, ефективного освоєння інформації та застосування отриманих знань на практиці.

Формат занять дискусійний: кожен учень має можливість поставити додаткове запитання або висловити свою думку. Під час занять дитина вчиться правильно та ємно формулювати думку, аргументувати свою думку та представляти результати своїх роздумів.

Курс допомагає учням навчитися самостійно вивчати необхідну інформацію та ефективно використовувати її.

Creativity, Action, Service (Творчість, дія, служіння)

У творчий блок входять заняття, покликані розвинути творче мислення, а також засновані на створенні чогось своїми руками.

До блоку “Дії” входять спортивні заняття, танці або заняття у драматичних гуртках.

Блок “Служіння суспільству” допомагає розвинути суспільну свідомість та відповідальність. У рамках цього блоку учні беруть участь у громадських та благодійних проектах, акціях, навчаються приносити користь суспільству та навколишньому середовищу.

Фінальні іспити

По закінченні модулів Стандартного та Просунутого рівня, учень здає різноманітні контрольні та підсумкові роботи. Це може бути захист проекту, підготовка якого проводилася протягом усього навчання, здача есе, письмовий іспит або тест.

Кожен іспит оцінюється вчителем, а на захист можуть також запрошуватися сторонні екзаменатори. За кожен курс учень отримує оцінку від 1 до 7 (де 7 балів – це найвища оцінка).

Три додаткові бали можна отримати за проходження курсу теорії пізнання та розгорнуте фінальне есе.

Учні, які навчалися не менше 2 років, набрали сумарно 24 бали і більше, і успішно склали іспити - отримують диплом.

Отримайте вибірку кращих IB-шкіл ⭐
Індивідуальний підбір шкіл, які підходять під ваші запити та максимально підійдуть для вашої дитини! У SIMPLEX.UA на вас також чекає повна підтримка при вступі, комунікація зі школами, консультації, візовий супровід та повний пакет послуг з організації навчання.
Залишіть заявку!

Переваги та недоліки IB диплому

Навчання в IB школі - це цікавий та складний процес, який побудований на всебічному вивченні предмета. Для навчання використовуються як основні, так і експериментальні методики, які роблять навчання захоплюючим.

У програми International Baccalaureate також є ряд особливостей, які варто врахувати перед вступом:

  1. Обмежена кількість шкіл, які підтримують програму. Більшість шкіл, де можна пройти IB-програму, знаходяться у країнах Європи, США та Канаді
  2. Підвищені навантаження - темп програми дуже відрізняється від стандартної шкільної. Тут упор робиться на самостійне вивчення предметів, для здачі блоків передбачено фіксовані дедлайни та високі вимоги
  3. IB-диплом покликаний допомогти дитині отримати сильну та сучасну академічну підготовку, вступити до найрейтинговіших вишів світу. Однак рекомендуємо заздалегідь уточнювати, чи визнається IB-диплом у вузі, до якого ви хотіли б вступати в майбутньому
  4. Навчання за програмою IB найчастіше відбувається на базі приватних бордингових шкіл, тому вартість навчання стартує від 12,000 - 15,000 USD на рік
  5. Диплом IB високо цінується у навчальних закладах усього світу, адже його наявність говорить про високий рівень підготовки учня, його високі соціальні навички. Низка зарубіжних коледжів та університетів можуть прийняти учня з таким дипломом без вступних іспитів.
Запишіться на консультацію!

Оцініть статтю:

Програму оцінили 16 людей
IB (International Baccalaureate) ✅ Що таке програма IB? Як отримати міжнародно визнану середню освіту та підготуватися до вступу до найрейтинговіших університетів світу! Дізнайтесь у SIMPLEX як отримати IB диплом Програма IB (Міжнародний Бакалаврат) – що це таке? Список IB шкіл | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X