Unlocking Potential - Відкриваємо потенціал коледжу Fanshawe

11 квітня 2017

"Unlocking Potential at Fanshawe College"

Саме з цього слогану почалося моє знайомство з канадським коледжем феншуй.

Сьогодні компанія SIMPLEX, в особі мене :) - побувала в чудовому місті Лондон. Стоїть він на берегах Темзи, у нього є своя Оксфорд стріт і навіть свій Covent Garden. Але! Знаходиться це місто не в Англії, а в Канаді, провінція Онтаріо.


Канадський Лондон оточений дуже густими лісами і, мабуть, цей факт вплинув на назву одного з провідних політехнічних коледжів в південно-західному Онтаріо - Fanshawe College: fane на староанглійській означає будівлю або храм, а shaw або shawe означає ліс.

Кількість програм в цьому нвчальному закладі вразило - їх більше 200! Бізнес адміністрування, маркетинг, кулінарія, десятки інженерних спеціальностей, авіація - назвіть практично будь-який, що цікавить вас напрямок - і нам в Simplex не важко буде знайти програму для вас в Fanshawe College.

До речі повний список факультетів вы знайдете тут.

Великий вибір спеціальностей і практичний підхід

На мене справив враження грунтовний підхід коледжу до навчальних програм. Якщо это Медіа - то все навчання ведеться на професійному обладнанні. Є своє радіо, на якому працюють самі студенти. Свій телеканал, обладнана студія для зйомок передач, в гостях у якої зовсім недавно побував прем'єр-міністр Канади!

Тільки уявіть, яка це практика і цінний досвід для студентів - провести інтерв'ю з прем'єр-міністром. Відразу зрозуміло - випускник після коледжу має актуальні знання і готовий працювати нарівні з професіоналами.

IT сфера, розробка ігор (game development) - у студентів є доступ в безліч комп'ютеризованих лабораторій, використовуються як Mac так і PC для тестування створених програм на різних операційних системах.

Цікаво було спостерігати за студентами в одній з аудиторій. Вони стовпилися навколо великого скляного стенду і щось жваво обговорювали. Мабуть це був їхній загальний проект - вони активно сперечалися, по черзі Домальовуючи щось на папері. Як відомо, в суперечці народжується істина - сподіваюся, ці студенти теж до неї наблизилися :)

Програма надання першої медичної допомоги - її лабораторії навіть трохи налякали. Це величезні кімнати, повні копії лікарняних палат c медичним обладнанням (прямо як в кіно) і манекенами дорослих і дітей - розбірними манекенами. І мабуть після занять їх не завжди повністю збирають))

У коледжу є свій авіаційний ангар, тобто майбутні інженери та електронщики навчаються на справжніх літаках і вузлових деталях.

Програм, нагадаю, більше 200 і кожна з них максимально орієнтована на отримання практичних знань - те, що відрізняє канадський коледж від, наприклад, університету, де все ж більше теорії.

Канадська освіта з розрахунком на майбутнє

Також важливий факт для майбутнього студента: згідно з останнім звітом по провінції Онтаріо (Key Performance Indicators) - 87.6% випускників Fanshawe знаходять роботу протягом перших 6 місяців після випуску. Це відмінний показник, і він вище, ніж у більшості інших популярних ВНЗ цієї провінції.

У чому мінуси? Набір на більшість популярних програм на вересень вже практично закритий :) Так що якщо ви тільки зараз зайнялися питанням надходження до Канади - напишіть нам, яка програма навчання вас цікавить, і ми все організуємо! Нехай щастить у виборі!

Марина Пивоварова, директор SIMPLEX

Оцініть статтю:

Програму оцінили 1 людина
Сьогодні я розповім вам про свою екскурсії по коледжу Fanshawe - як отримати гарну освіту в Канаді українському студенту Розкриваємо потенціал канадського коледжу Fanshawe - огляд навчального закладу
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X