Недороге навчання в коледжі США: 2-річні програми Community Colleges

07 липня 2016

Щоб почати навчання в США, не обов'язково чекати закінчення школи і пробувати вступати виключно до американського університету.

У молоді 16-18 років є можливість вступити в коледжі США (community colleges) одразу після 11 класу.

2-річні програми навчання при ком'юніті коледжах, дозволяють отримати американський диплом і вирішити, що робити далі – продовжувати навчання в університеті (відразу на третьому курсі!) або шукати роботу, адже диплом коледжу дозволяє працевлаштуватися на посаду молодшого спеціаліста.

комьюнити колледжи в сша

Американські коледжі популярні серед іноземних студентів, і ось чому:

  • навчання в коледжі коштує дешевше
  • немає складних вступних іспитів і таких високих вимог до рівня англійської, як в університеті
  • випускники мають можливість перевестись до університетів США і заощадити при цьому до 20,000 доларів

Цікаво? Тоді давайте розберемо докладніше - що таке Community College в США і як в них вступити.


Хочете вчитися в топ-ВНЗ США? Поступайте в американські університети разом з SIMPLEX!


Що таке Community College

Community College (ком'юніті коледж), або муніципальний коледж – перший ступінь в системі вищої освіти (undergraduate) в США.

За даними досліджень, в США існує до 1500 community colleges, кожен з яких підпорядковується штату (звідси і назва – муніципальний). Існують коледжі з фінансуванням штату і приватні коледжі.

Американські муніципальні коледжі пропонують для іноземних студентів навчання на 2-річних програмах. Після закінчення коледжу випускники отримують диплом Associate’s degree, який дає відразу дві можливості:

  • Можливість шукати роботу як молодший спеціаліст (особливо актуально на технічних спеціальностях)
  • Вступити на третій курс бакалаврату в американському університеті

Відмітна особливість навчання в коледжі – студент отримує саме практичні навички з обраної спеціальності, а випускники повністю готові до роботи.

Крім 2-річного навчання Associate's Degree, в коледжах можна вчитися і на інших програмах. У більшості community colleges існують такі програми:

  • 2-річні програми вищої освіти - Associate’s Degree
  • Інтенсивні курси англійської мови
  • Програми підготовки до коледжу або універсітету Gap Year
  • Однорічні програми, отримання професійного сертифікату
Підбір освітніх програм ⭐
Почніть вступ з SIMPLEX.UA! Заповніть опитування-заявку, щоб ми краще визначити варіанти програм, підготовки та план зарахування до ВНЗ для вас.

Популярність Community Colleges серед іноземних студентів

Муніципальні коледжі в США дуже популярні серед американських і міжнародних студентів. За даними 2013/2014 навчального року близько 9% - або 70,000 – з 900,000 іноземних студентів отримали ступінь асоціата в коледжі. Найпопулярніші коледжі – в штатах Техас, Каліфорнія, Вашингтон і Нью-Йорк.

Community college – один з ключових способів для студентів-іноземців побудувати свій шлях до вищої освіти в США, до успішної міжнародної кар'єри, тому сюди вступають випускники шкіл з багатьох країн світу.

Переваги Community colleges для іноземних студентів

  1. Доступність. Щоб вступити в ком'юніті коледжі США, потрібно мати атестат про повну загальну середню освіту, сертифікат з англійської мови (IELTS, TOEFL), довідку про середній дохід батьків. В цілому вимоги значно нижче, ніж при вступі до університетів.
  2. Економія. Вартість року навчання в коледжах США – від 8,000 $ до 12,000 $. Що зазвичай в 3-4 рази дешевше , ніж в університетах.
  3. Легкість. Університет – це все-таки дуже інтенсивна навчальна програма. Коледжі припускають темп в 2-3 рази нижче: за цей час можна спокійно отримати спеціальність, підготуватися до вступних іспитів в університет (SAT). Крім того, коледжі додатково пропонують іноземним студентам інтенсивне вивчення англійської мови.
  4. Індивідуальний підхід. Групи в коледжах невеликі – до 15 осіб. Тому іноземні студенти отримують належну увагу під час навчання і відмінно адаптуються до життя і навчання в США.
  5. Зручність. Іноземні студенти проживають в кампусах або приймаючих сім'ях, що допомагає повністю зануритися в культурно-соціальне середовище і ще більше практикувати англійську.
  6. Оцінка можливостей. У період навчання в коледжі можна остаточно визначитися зі спеціалізацією, а потім вже перевестись в університет і поглибити знання з обраної спеціальності.
  7. Цінність на ринку праці. Вища освіта випускає на ринок багато фахівців, але студенти зі ступенем асоціата теж дуже цінуються. У США спостерігається зростання популярності випускників коледжів: вони швидше знаходять роботу, а заробляють лише на 15-20% менше випускників з дипломом бакалавра або магістра.

Читайте также: Що легше здати - TOEFL або IELTS?

Підбір освітніх програм ⭐
Почніть вступ з SIMPLEX.UA! Заповніть опитування-заявку, щоб ми краще визначити варіанти програм, підготовки та план зарахування до ВНЗ для вас.

Як працює трансфер на програму бакалавра?

Коледжі в США тісно співпрацюють з університетами. Успішне закінчення навчання дає можливість перевестись (transfer) до іншої країни, причому одразу на третій курс бакалавра! існує і програма «2+2», коли студента одночасно зараховує і коледж, і університет-партнер.

Під час навчання в коледжі працює система зарахування кредитів, тому хороша успішність грає важливу роль при подальшому вступі до університетів.

У рейтингових коледжах часто пропонують допомогу і складають індивідуальний план трансферу, допомагають вибрати найкращий американський університет для продовження навчання, враховуючи цілі і бажання кожного випускника.

Коледжі також проводять ярмарки трансферу, де пропонують університетам кандидатури успішних студентів.

Наприклад, муніципальний коледж в окрузі Сіетл координує міжнародний ярмарок перекладів кожну осінь і весну. На ній можна знайти представників коледжів і університетів з усієї країни.

Представник Університету Каліфорнії Санта-Барбари (UCSB) розповідає, чому випускники коледжів привабливі для їх ВНЗ: « Студенти з перекладу володіють життєвим досвідом, вони академічно успішні, легше адаптуються до інтенсивного процесу вищої освіти ». На осінь 2015 UCSB отримав близько 14,600 заявок на трансфер, з яких близько 2 500 – від міжнародних студентів.

Як вступити вчитися в муніципальний коледж США?

Community Colleges дуже зацікавлені в іноземних студентах, так як останні вже своїм наміром вчитися за кордоном показують напористість, високу успішність і амбітність. Успішні студенти – застава високого рейтингу коледжу.

Найзручніший спосіб потрапити в муніципальний коледж - звернутись в освітню агенцію SIMPLEX! Наші менеджери проведуть детальну консультацію, дадуть відповідь на ваші питання, допоможуть підібрати найкращий коледж, допоможуть з оформленням документів, будуть вести спілкування з коледжем, допоможуть пройти весь шлях від заявки до вильоту в США. І навіть більше - вже перебуваючи в коледжі, студент може розраховувати на нашу підтримку.

Плануєте навчання в США?

Звертайтеся до освітньої агенції SIMPLEX! Ми знаємо, що кожен випадок унікальний, і допоможемо вам досягти поставлених цілей, отримати якісну освіту, побудувати успішну кар'єру.

Підбір освітніх програм ⭐
Почніть вступ з SIMPLEX.UA! Заповніть опитування-заявку, щоб ми краще визначити варіанти програм, підготовки та план зарахування до ВНЗ для вас.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 48 людей
✅ Щоб почати навчання в США, не обов'язково чекати закінчення школи і вступати до університету. Для дітей 16-18 років є можливість вступити в американський коледж (community colleges), зекономити і почати навчання вже після 11 класу Недороге навчання в США - 2-річні програми Community Colleges | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X