Все, що ви хотіли знати про іспит з англійської TOEFL

10 січня 2021

Вже більше 8 років SIMPLEX.UA - офіційний тест-центр по іспиту TOEFL. Сотні бажаючих вчитися або працювати за кордоном, і просто активні і допитливі студенти, здають у нас цей іспит.

TOEFL вся информация

З досвіду підготовки молоді до іспиту, ми з'ясували, що більшість студентів хвилюють одні й ті ж питання. Тому, в цій статті ми зібрали найпопулярніші питання про TOEFL , і зараз на них відповімо!

Готуйся до TOEFL якісно! ⭐

Запишись на онлайн курси в SIMPLEX SCHOOL і дізнайся, скільки часу тобі знадобиться, щоб підготуватися на потрібний бал!

➊ Що таке іспит Toefl і хто його проводить?

Сертифікат TOEFL потрібен для підтвердження знання англійської мови при еміграції, для працевлаштування за кордоном, для тих, хто хоче вступити до університетів за кордоном з навчанням англійською.

Організатор і власник прав на іспит - американська компанія ETS (сайт ets.org). Саме вони стягують плату за іспит, займаються складанням завдань, перевіряють ваші відповіді і видають вам сертифікат. Офіційний тест-центр (наприклад, наш SIMPLEX) - організація, яка займається виключно проведенням іспиту в зазначену дату.

Жоден тест-центр в світі не має права складати або перевіряти завдання тесту, виставляти свою вартість іспиту, змінювати дати або видавати сертифікат - цим займаються в ETS.

Тому будь-які питання про оплату, перевірці, балах або про сертифікат Toefl - кожен студент вирішує з компанією ETS безпосередньо:

 

➋ Скільки коштує іспит Toefl?

На сьогоднішній день, на іспит TOEFL в Україні встановлена єдина ціна - $ 185. Переглянути актуальну ціну у вашій країні можна на сайті компанії ETS (ось тут, вибравши місто та дату.)

 

➌ Коли можна здати Toefl? Як часто його можна здавати?

У нашому тест-центрі SIMPLEX - іспит проводиться 1-3 рази на місяць, по суботах. В інших тест-центрах можуть бути свої умови.

Увага! Реєстрація на іспит проходить в онлайн режимі через особистий аккаунт в системі TOEFL, а кількість місць обмежена. Місця заповнюються автоматично, тому дуже важливо реєструватися заздалегідь (за досвідом, рекомендуємо реєструватися за 3-8 тижнів до дати іспиту).

Ніхто не зможе вам гарантувати, що за тиждень до бажаної дати ще будуть вільні місця.

Складати іспит можна скільки завгодно раз, і кожен раз ви платите за нього. Єдине обмеження - Toefl можна здавати не частіше, ніж раз в 12 днів.

 

➍ Що потрібно, щоб скласти іспит? Як зареєструватися?

Щоб зареєструватися на TOEFL, потрібно зробити всього 3 прості кроки:

  1. Зареєструватися в системі ets.org, тобто створити там свій особистий кабінет. Зробити це можна на цій сторінці.
  2. Далі всі дії проходять саме в цьому акаунті. Там ви вибираєте пункт "Register / Find Test Centers, Dates", далі обираєте місто, дату і тест-центр, тиснете "Show Test Times and Register" и "Register", вказуєте номер закордонного паспорта, з яким прийдете на іспит (або український паспорт) і проходите всі інші кроки.
  3. На останній сторінці в процесі реєстрації необхідно вказати дані картки та провести онлайн оплату:
    1. переконайтеся, що на карті лежить достатня сума засобів, з урахуванням всіляких банківських комісій;
    2. також переконайтеся, що вашою карткою можна розплачуватися онлайн - для цього можна звернутися в службу підтримки вашого банку (телефон вказаний на зворотному боці карти);
    3. на багатьох картах варто ліміт на оплату в інтернеті - зняти або підвищити ліміт вам також допоможуть в службі підтримки вашого банку.

Ось і все, при успішну оплату, в акаунті з'явиться заброньована дата.

Наступним кроком буде з'явитися на сам іспит в призначений час , і взяти з собою той паспорт або документ, номер якого ви вказали при реєстрації.

 

➎ Коли можна реєструватися? Які крайні терміни?

Дуже важливий момент - можливість он-лайн реєстрації за стандартною ціною (185 $) на кожну дату закривається за 7 днів до іспиту.

Після цього ви все ще можете зареєструватися на цю дату, якщо є місця, але це вже « Пізня реєстрація » 185 $ + додатково 40 $. Пізня реєстрація закривається за 3 дні до іспиту.

Ось вам приклад:

Уявімо, що іспит проходить 10 січня, в суботу. Тоді реєстрація буде доступна в наступні дні:

всі дні до 2 січня Сб, 3 січ. Вс, 4 січ. Пн, 5 січ. Вт, 6 січ. Ср, 7 січ. Чт, 8 січ. Пт, 9 січ. Сб, 10 січня
185$ +40$ +40$ +40$ +40$ X X X Екзамен

Зареєструватися на цю дату по 180 $ можна аж до п'ятниці, 2 січня. З суботи 3 січня по Вівторок 6 січня настає період « Пізньої реєстрації », і вам доведеться доплатити 35 доларів. А за 3 дні до початку іспиту онлайн реєстрація закрита зовсім, в нашому прикладі це з 7 по 9 січня.

 

➏ Як відбувається оплата іспиту?

Кожен студент самостійно займається оплатою іспиту онлайн, банківською картою. У тест-центрів немає повноважень приймати оплату за іспит.

Якщо у вас немає особистої банківської карти, ви можете її оформити або використовувати карту родичів / друзів. Головна умова - це повинна бути звичайна розрахункова карта (Visa, Mastercard), якій можна проводити оплати в інтернеті.

З усіх питань, пов'язаних з оплатою, зняттям ліміту з карти, розміром комісії за переказ коштів та іншим - звертайтеся в службу підтримки вашого банку.

При оплаті іспиту вам потрібно буде вказувати дані карти (номер, дата, cvv-код, прізвище, ім'я, адреса). В якій валюті оформлена ваша карта - абсолютно не важливо. Однак сума буде списуватися в доларах.

 

➐ Наскільки складний іспит Toefl?

Екзамен Toefl iВТ достатньо складний, і в першу чергу орієнтований на студентів, які збираються навчатися у ВНЗ за кордоном, де основною мовою викладання - англійська.

Немає сенсу здавати ТОЕFL, якщо ви просто хочете перевірити свій рівень, для цього є більш прості тести.

Також немає сенсу намагатися здавати іспит, якщо ви не ходили ні на які курси англійської мови, і знаєте його тільки на рівні школи та інституту. Іспит включає досить складні завдання на академічні теми, в тому числі прослуховування лекцій і складання есе.

Для успішного проходження іспиту необхідно:

  • мати хоча б середній рівень знання англійської В1 (а ще краще В2 або вище);
  • бути знайомим зі структурою іспиту, його правилами і ритмом проведення.

Готуйся до TOEFL якісно! ⭐

Запишись на онлайн курси в SIMPLEX SCHOOL і дізнайся, скільки часу тобі знадобиться, щоб підготуватися на потрібний бал!

 

➑ У вашому тест-центрі все здають іспит? Чи можна не здати?

У TOEFL немає поняття склав/не склав. Іспит здають усі, різниця тільки в тому, які бали набирає кожен студент.

Іспит оцінюється в балах від 0 до 120. Студент, що не знайомий з іспитом і не проходив підготовку, навряд чи набере більше 40-60 балів.

Прохідний бал на більшість програм в зарубіжних ВНЗ знаходиться в межах 80-90. Тест-центр не знає і не отримує даних про ваших балах. Хіба що ви самі розповісте, на скільки ви здали іспит:)

 

➒ Чи можна здати TOEFL без підготовки?

Підготовка до іспиту критично важлива! Якщо ви здаєте Toefl вперше, і до цього нічого не знали і не готувалися, швидше за все оцінка буде дуже низькою.

У цього іспиту свій ритм, а час на кожне завдання обмежена. Тому, не знаючи хоча б його структури і порядку проведення, ви ризикуєте нічого не встигнути або не зрозуміє, що від вас хочуть.

Підготуватися на 100% до іспиту можна і самостійно, і на спеціальних курсах, все залежить тільки від вашого бажання:

  • для початку переконайтеся, що ваш англійський відповідає рівню не менше В1-В2 . Якщо ваш англійський нижче, то спочатку варто підвищити рівень на звичайних курсах англійської мови, і тільки потім переходити до підготовки;
  • для самостійної підготовки до іспиту у вас є всі можливості. В інтернеті існують сотні ресурсів, що розповідають про структуру іспиту, причому як на англійському, так і на російській / українській мовах. Ми вже писали про ресурсах, де можна пошукати матеріали підготовки до іспиту;
  • більш точний і очікуваний результат можна отримати, пройшовши курси підготовки до TOEFL, наприклад у нас в SIMPLEX.UA.

Якщо ваш рівень англійської та так досить високий, ви можете взяти 3-5 індивідуальних занять - познайомитися з іспитом, пройти пробне тестування і заощадити кошти!

 

➓ Як проходить іспит? Що брати з собою, чого взагалі очікувати?

За тривалістю іспит розрахований приблизно на 3 години.

У вас є можливість швидше відповідати на питання, досвідчені студенти з хорошим англійським проходили іспит навіть за 2,5 години. Однак ми не рекомендуємо поспішати, так як це не впливає на ваші бали. Здавати іспит понад 3 годині біля вас також не вийде, адже на кожне завдання виділяється свого часу, і якщо ви в цей час не встигаєте відповісти на частину питань, вам просто їх не зарахують.

Іспит проходить у такій послідовності:

✔️ Ви приходите в тест-центр приблизно за 30 - 50 хвилин до призначеного часу іспиту.

Можна я прийду з батьками/друзями?

Ні, на час іспиту в тест-центрі можуть перебувати тільки адміністратори і студенти, які здають іспит в цей день.

Якщо, наприклад, ваші батьки хочуть провести вас до тест-центру або забрати після - будь ласка, але на час проведення іспиту їм доведеться покинути приміщення, де він проходить.

✔️ Ви берете з собою тільки документ, з яким реєструвалися на іспит (краще використовувати закордонний паспорт).

✔️ Не дозволяється брати з собою на час проведення іспиту:

  • свої ручки, олівці, конспекти, книги, листочки та інші матеріали для читання і записів;
  • будь-які електронні пристрої (такі як телефони, планшети, смарт-годинник, ноутбуки, диктофони і тп.);
  • їжу, інші особисті речі (крім призначених лікарем лікарських препаратів, час прийому яких збігається з часом іспиту).

✔️ У тест-центрі вам нададуть і олівці, і листочки для записів, а також навушники з мікрофоном. На столі може бути питна вода (можете набрати її на місці або принести з собою в пляшці без етикеток).

Все зайве, що ви принесете з собою, буде тимчасово вилучено адміністратором і повернуто вам після закінчення іспиту. Також будьте готові, що перед іспитом вас перевірять металодетектором на наявність будь-яких електронних пристроїв.

✔️ Ви заповнюєте спеціальний бланк «Confidential Statement» - в якому погоджуєтеся з правилами проведення іспиту.

✔️ Адміністратор перевіряє ваші паспортні дані, реєструє ваш прихід на іспит і фотографує вас (фотографія буде використана на сертифікаті).

✔️ Після цього ви залишаєте всі свої особисті речі в камері схову або в зазначеному адміністратором місці і вас садять за комп'ютер, де ви будете проходити іспит.

Чи можна вибрати, за який комп'ютер сідати?

Ні, розподілом місць серед студентів система TOEFL займається автоматично і випадковим чином призначає, кому за який комп'ютер сідати.

✔️ Іспит складається з 4 частин: Reading, Listening, Speaking, Writing

✔️ Після короткого інструктажу, ви починаєте складати іспит. Проходьте перші 2 частини (Reading і Listening) - тривалість приблизно 1,5 години

✔️ Після - перерва на 10 хвилин

✔️ Після перерви ви здаєте останні дві частини (Speaking і Writing) - це ще близько 1,5 години

Важливо!

В кінці іспиту, коли ви пройдете всі частини, останнім питанням буде " Do you want to report your score or cancel your score? &Quot; - тобто, чи хочете ви відправити ваші відповіді на перевірку або скасувати іспит? Не забудьте відповісти Report.

Cancel можна вибрати тільки в тому випадку, якщо ви хочете скасувати іспит і не отримувати за нього бали (наприклад, ви зрозуміли, що дуже погано відповідали, і не хочете, щоб ВНЗ отримав ваш сертифікат з таким поганим балом). При виборі варіанту Cancel Score сертифікат не видається, ваші відповіді не перевіряються, а гроші за іспит не повертаються. Будьте уважні.

✔️ После окончания экзамена от вас больше ничего не требуется, и вы полностью свободны.Также правила экзамена запрещают забирать ваши исписанные черновики с собой после экзамена - все материалы вы оставляете на столе.

Готуйся до TOEFL якісно! ⭐

Запишись на онлайн курси в SIMPLEX SCHOOL і дізнайся, скільки часу тобі знадобиться, щоб підготуватися на потрібний бал!

 

⓫ Коли я дізнаюся результат? Коли я отримаю сертифікат?

Зазвичай, компанія ETS перевіряє ваші відповіді і оголошує бали через 10 днів після дати іспиту. Дуже рідко, в зв'язку зі святами або з технічних причин, бали оголошують на 11-12 день.

На вашу електронну пошту прийде лист, про те, що іспит перевірений. Тепер ваш обліковий запис з'явиться запис про минулий іспиті з результатами.

Електронна версія сертифікату - доступна для завантаження з аккаунта в форматі PDF - зазвичай через 1-2 дня після оголошення балів.

Копії сертифіката, можна безкоштовно відправити в 4 вибраних вами університету. Для цього потрібно вказати ці університети як одержувачів сертифікату або під час реєстрації на іспит (у вікні «Additional score reports»), або після цього (меню «Order Score Reports» > «Toefl Services» > «Send Additional Score Report(s) to Institutions») але максимум за 1 день до початку іспиту..

Копії пересилаються в зазначені вами університети протягом:

  • 7-10 днів (для ВНЗ США);
  • 10-25 днів (для ВНЗ країн Європи, що входять до Євросоюзу).

Оригінал сертифіката для вас висилається, якщо при реєстрації на іспит, на етапі « Score Reporting Preferences » ви вказали варіант " Online score report AND a paper copy mailed to you " , і приходить зазвичай протягом 35-50 днів.

Сертифікат висилається простим листом англійською мовою, на поштову адресу, вказану вами при створенні акаунта (уважно перевіряйте вашу адресу та поштовий індекс при заповненні!). В силу особливостей роботи Укрпошти, лист не завжди швидко доставляється по Україні.

Якщо ваш сертифікат так і не дійшов до вас протягом 2 місяців, ви можете написати email в клієнтську підтримку компанії ЕТS - toefl@ets.org - з проханням вислати вам ще одну копію сертифіката (звичайно ж писати потрібно англійською). Чекати її доведеться ще стільки ж часу.

Будь-які додаткові копії сертифіката вам або в університет ви можете замовити протягом 2 років після здачі іспиту, вартість кожної копії на даний момент - $ 20.

 

⓬ Які можуть бути додаткові витрати?

Якщо при реєстрації ви все робили правильно і уважно читали правила - ніяких прихованих платежів або штрафів платити не доведеться.

На странице http://www.ets.org/toefl/ibt/about/fees/ ви знайдете вартість всіх додаткових послуг, а саме:

пізня реєстрація (4-7 днів до дати іспиту) + $40
перенос іспиту на іншу дату (доступно не пізніше ніж за 3 дні до дати іспиту) $60
скасування іспиту (доступно не пізніше ніж за 4 дні до дати іспиту) $90
запит на перевірку скасованого тесту (якщо ви в кінці іспиту все-таки випадково вибрали пункт Cancel Scores, або зробили це свідомо, але потім передумали), запит можна послати протягом 60 днів після дати іспиту $20
додаткова копія сертифіката до ВНЗ або в яку-небудь організацію $20 кожен
повторна перевірка частини Speaking або частини Writing $80
повторна перевірка обох частин - Speaking и Writing $160
 

⓭ Чи можна сертифікат TOEFL зарахувати як ДПА в шкільний диплом?

Так, можнаІ це величезний плюс для випускників 9 та 11 класів. Міністерство Освіти і Науки України затвердив офіційний сертифікат TOEFL - як документ, результати якого можна зарахувати як підсумкову оцінку ДПА в атестат з англійської мови!

Для цього старшокласник повинен скласти іспит TOEFL, і надати його копію разом із заявою - в свою школу до певного терміну (зазвичай термін - кінець травня, але щороку потрібно уточнювати цю інформацію в МОН)

Готуйся до TOEFL якісно! ⭐

Запишись на онлайн курси в SIMPLEX SCHOOL і дізнайся, скільки часу тобі знадобиться, щоб підготуватися на потрібний бал!

При повному або частковому копіюванні інформації активне посилання на simplex.ua обов'язкова.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 33 людини
Вся інформація про ✅ іспит TOEFL в одній статті - правила, як проходить, як готуватися, коли буде результат, які витрати? Готуйтеся і здавайте іспит разом з нами в SIMPLEX SCHOOL! Все, що ви хотіли знати про іспит з англійської TOEFL | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X