Чому варто вибрати вищу освіту в Шотландії

18 квітня 2016

У Шотландії – всесвітньо відома система освіти, кращі університети топ-рівня і репутація новатора в галузі знань. Саме тому щорічно більше 48 000 іноземних студентів з більш ніж 185 країн обирають навчання в Шотландії, в одному з 19 університетів!

Ви можете приєднатися до них з багатьох причин, про які ми і розповімо.


П'ять причин для навчання в Шотландії

Вчитися в престижному університеті. Багато студентів вибирають навчання в Шотландії з простої причини: система освіти країни дала основу для інших країн Європи і до сих пір представлена в світі університетами світового рівня – факти тому свідчення:

  • На одного шотландця доводиться кілька топових вузів
  • Чотири шотландських університету – в топ-200 рейтингу вищої освіти газети the Times (the Times Higher Education)
  • Відповідно до дослідження Національної статистики Шотландії (Office of National Statistics Scotland) - це найбільш освічена країна в Європі
  • Більше 94% іноземних студентів вірять, що Шотландія – найкраще місце в світі

Перспективне освіту. Шотландське освіту – це прекрасні можливості працевлаштування. Роботодавці високо оцінюють випускників шотландських університетів: 9 з 10 бакалаврів знаходять роботу або вступають до магістратури протягом півроку після випуску.

Більшість вузів – партнери з державними та комерційними організаціями і компаніями. Поєднання практики і теорії допомагає повністю підготувати студентів до професійної роботи.

Стати вченим, новатором і дослідником. Причина бути студентом шотландського вузу – це стати частиною дослідницького співтовариства Шотландії. Вчені звернули увагу на шотландські університети, так як їхні студенти впливають на світ, створюючи інноваційні технології – МРТ-сканер або тканинну хірургію.

Високий стандарт шотландського освіти легко підтвердити: 99,9% шотландських вчених зайняті дослідженнями в провідних наукових областях світу.

З дослідницькими організаціями світового рівня, навчання в Шотландії дає студентам шанс стати визнаними вченими і дослідниками.

Вигідне розташування. Від Шотландії в двох кроках – основні міста Європи. Лондон – в годині польоту, а в Париж ви долетить менше ніж за дві години. Регулярні польоти і аеропорти по всій країні роблять Шотландію ідеальною платформою для вражень, нових знайомств і розширення горизонтів – за все, що тільки може запропонувати Європа.

І не забудьте… Шотландія – це дивовижні події та заходи круглий рік. Ідеальне місце для навчання і життя. Щороку тут проводять більше 350 фестивалів, від величезного музичного дійства в T in the Park до світового фестивалю мистецтв в The Edinburgh Festival Fringe. У Шотландії проводять Ryder Cup і премію MTV в Глазго. Тут завжди відбувається щось нове – ще одна причина навчання в !

Система освіти в Шотландії

Якщо ви думаєте про вибір навчального закладу, то ми пропонуємо три програми:

  • Університет Глазго – це 14 факультетів і 4 коледжі: коледж медицини, біології та ветеринарії, коледж інженерних наук, коледж громадських наук і коледж культури і мистецтва.
  • Підготовка до магістратури – якщо у вас є диплом бакалавра, ви можете вступити на магістратуру в Шотландії за програмою Pre-Masters / Pre-MBA Degree. Успішне закінчення дає гарантоване місце в програмах університетів-партнерів.
  • Програма Foundation для вступу до університету Глазго – успішні студенти надійдуть відразу на другий курс!

Всі програми в Шотландії платні, а вчитися в Шотландії безкоштовно можна за грантом або стипендії.

Університети в Шотландії - це 4 роки навчання і ступінь бакалавра в результаті. Студенти отримують кваліфікацію на лекціях і самостійно – це дає великий рівень свободи, студент сам задає темп академічних успіхів. Популярні напрямки – соціологія, медичні дослідження, біотехнологія, науки про навколишнє середовище. Продовжити освіту можна на магістерських програмах.

Коледжі в Шотландії вузькоспеціалізовані і ведуть прямо до роботи в конкретній індустрії. Ви можете вчитися рік і отримати Higher National Certificate, або два роки – для Higher National Diploma. Коледжі співпрацюють з університетами, тому можна продовжити підвищення рівня вищої освіти.

Особливості надходження до Шотландії

Заявка на отримання студентської візи. Студенти, які хочуть навчатися за кордоном, повинні зв'язатися з UKVI – Візовим центром Великобританії – з питання отримання дозволу в'їзду в країну.

Вимоги до аплікаційної форми різні і залежать від того, чи живе студент в країні Європейської та Економічної зони (EEA) або він живе поза неї.

Для українського студента це значить, що він повинен отримати підтримку від ліцензованого консультанта з питань освіти у Великобританії.

Збори та оплата. Якщо ви вирішили вчитися в Шотландії, рівень плати за навчання залежить від двох критеріїв:

  • ваша національність
  • країна, в якій ви проживаете

Зазвичай університети ставлять вищу вартість навчання для іноземних студентів.

Післядипломна освіта. Іноземні студенти, які шукають інформацію про програми і курсах, можуть написати в університети Шотландії безпосередньо. Деталі про 19 університетах ви можете знайти на сайті: studyinscotland.org

Стипендії для іноземних студентів доступні для будь-якого ступеня – від бакалаврату до магістратури, MBA і докторантури. На гранти і стипендії зазвичай подають заявки до березня. Більше про це ви можете дізнатися тут - scotland.org

Оцініть статтю:

Програму оцінили 8 людей
Чому освіту в Шотландії вважається кращим і чому українським студентам варто звернути увагу на цю країну - читайте в нашій статті Чому варто вибрати вищу освіту в Шотландії
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X