Рейтинг топ університетів світу 2018 - все що потрібно знати!

11 вересня 2017

Рейтинг - лучшие университеты мира 2018

Зовсім недавно були опубліковані нові рейтинги кращих ВНЗ світу 2018 за версією двох найбільш визнаних рейтингових агентств (THE Ranking і QS Ranking). Методологія оцінки навчальних закладів в цих агентствах відрізняється, через що деякі університети займають   різні місця в таблицях, але в цілому картинка між ними приблизно схожа.

Для початку, давайте ознайомимося з топ-10 кращих університетів світу, за версією цих агентств:

Рейтинг 2018 THE rank QS rank
1 University of Oxford Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2 University of Cambridge Stanford University
3 California Institute of Technology Harvard University
4 Stanford University California Institute of Technology (Caltech)
5 Massachusetts Institute of Technology University of Cambridge
6 Harvard University University of Oxford
7 Princeton University UCL (University College London)
8 Imperial College London Imperial College London
9 University of Chicago University of Chicago
10 ETH Zurich ETH Zurich

Навіщо потрібні рейтинги і як їх розразовують?

Рейтинги потрібні, щоб вибрати кращий ВНЗ для вступу - скажете ви. І матимете рацію, але тільки наполовину.

Дійсно, рейтинги університетів можуть допомогти студенту у виборі кращого навчального закладу. Але спрацює це тільки якщо студент вже знає чого хоче, яку саеціальність та професію збирається отримувати, в якій країні вчитися . Це перший етап, подолати який не завжди просто. Наприклад, нашим клієнтам ми рекомендуємо звернутися до фахівців і пройти професійну орієнтацію з психологом. Це допомагає виявити таланти, прагнення і особистісні особливості майбутнього студента, вибрати спеціалізацію.

Вступити за зордон із SIMPLEX

Але крім самого студента, рейтинги корисні і ВНЗ. Вони дають можливість оцінити, в чому сильний той чи інший університет,   зрозуміти які аспекти навчання можна поліпшити. Наприклад, рейтингове агентство Times Higher Education використовує 13 індикаторів і параметрів успішності університету, підсумовуючи які, агентство отримує підсумкові бали. Серед таких параметрів - рівень дослідницької роботи, співпраця з роботодавцями та бізнесом, міжнародний престиж, кількість іноземних студентів, співвідношення викладач-студент і так далі.

Однак, не все так просто і зрозуміло в цих рейтингах, як може здатися на перший погляд.

Топ-ВНЗ - дійсно топ?

Все в світі відносно, як говорив один розумний чоловік. І робити свій вибір, грунтуючись тільки на популярних рейтингах університетів - на найвдаліше рішення. Адже далеко не всі можна оцінити і порівняти між собою, і з цим погоджується навіть один з редакторів рейтингу THE - Phil Baty:

Давайте з'ясуємо: немає такого поняття, як ідеальний рейтинг. Немає абсолютно " правильних " параметрів, які точно розділяють ВНЗ на погані і хороші

Будь-яка методологія має свої обмеження. І це видно по самому рейтингу. Наприклад, в одному навчальному закладі провели 200 наукових досліджень за рік, а в іншому тільки 20. Чи можемо ми сказати, що другий університет гірше? Чи не можемо, тому що порівняти корисність цих досліджень між собою дуже складно.

Або, наприклад, взяти параметр співвідношення кількості викладачів до кількості студентів у ВНЗ. На перший погляд все просто - чим менше студентів доводиться на 1 викладача в університеті, тим краще. Це означає, що викладач зможе набагато більше часу приділити кожному, але це не завжди працює. Погляньте на цей параметр в деяких престижних університетах:

  • Універсітет Каліфорнії (Санта Барбара) - 1:28 (займає топ-53 місце у світі)
  • Паризький університет Сорбонна - 1:30 (33 місце в світі по напрямку Art & Humanities)
  • Технічний універсітет Мюнхена - 1:54 (займає топ-41 місце у світі)
  • Боннский універсітет - 1:78 (47 місце в світі по напрямку Physical sciences)

Таким чином, при виборі кращого університету саме для вас, ми рекомендуємо не зациклюватися на місці університету в таблицях рейтингів. Краще підійти до питання комплексно, визначитися з цілями на майбутнє, зі спеціальністю. Університет може випускати таланти, навіть не маючи надвисокої роздільної фінансування. Університет може займати позиції нижче топ-200 в загальному рейтингу, але при цьому готувати кращих фахівців в одній конкретній області.

Саме такий, комплексний підхід ми використовуємо в роботі з & nbsp; нашими клієнтами. Ми розробляємо освітню стратегію грунтуючись на багатьох факторах, а не тільки лише на рейтингу.

Отримати консультацію у наших менеджерів

Де знаходяться найбільші рейтингові університети світу

Для тих, кому цікаво - на карті видно, як розташовуються навчальні заклади з топ-200, і цілком логічно, що більшість з них зосереджені в Європі і Північній Америці. Варто відзначити, що зараз в рейтинг піднявся вже 20 & nbsp; ВНЗ з Азії - і це максимальна кількість за весь час виходу рейтингів.

Лучшие вузы мира на карте

А найбагатшими на кращі університети 2018 стали такі країни:

Країна Кількість ТОП-ВНЗ
США 62
Великобританія 31
Німеччина 20
Нідерланди 13
Австралія 8
Китай 7
Швейцарія 7
Канада 6
Франція 6
Швеція 6

Оцініть статтю:

Програму оцінили 2 людини
Зовсім нещодавно були опубліковані нові рейтинги найкращих університетів світу 2018. Давайте розберемося - які вузи кращі в світі і чому? Рейтинг топ університетів світу 2018 - все що потрібно знати!
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X