Магістратура в топовому американському ВНЗ MIT - доступно кожному

23 липня 2017

Нова магістерська програма в університеті MIT спростить процес вступу і зменшить вартість навчання.

Студент буде платити за навчання стільки, скільки він може.

Сьогодні Массачусетський технологічний інститут (MIT) приймає студентів на магістратуру точно також, як і інші університети світу: спочатку студент закінчує коледж і отримує ступінь бакалавра, потім здає стандартизований тест (наприклад, GRE), надсилає до навчального закладу рекомендаційні листи, диплом з оцінками та інші документи.

Цікавить освіту в США? - Дізнайтеся як вступити в американські ВНЗ разом із SIMPLEX

Сучасна освіта

Однак, сучасні дослідники, такі як наприклад Естер Дюфло (Esther Duflo), співзасновник університетської дослідницької програми Poverty Action Lab, вважає, що така система вступу себе зжила.

"Тест GRE мало інформативний, тому що жоден зі студентів, що вступають в MIT не отримує максимальних балів. А рекомендаційні листи ефективні тільки якщо вони приходять від людей або університетів, з якими факультети MIT тісно співпрацюють.

Так що на практиці, якщо студент закінчив який-небудь середньостатистичний коледж, у нас немає можливості якісно оцінити його документи, що створює ще більше складнощів при вступі. &Quot; - каже Дюфло в інтерв'ю бостонської радіостанції WBUR-FM

Сьогодні в MIT запускають нову програму безкоштовного онлайн навчання, пройти яку може кожен бажаючий студент з будь-якої точки світу, де є інтернет. Для проходження курсів навіть не потрібно мати ступінь бакалавра. А платити треба тільки якщо ви збираєтеся здавати підсумковий офіційний іспит після курсу.

Перший безкоштовний он-лайн курс від MIT

Уже зараз запущений безкоштовний онлайн курс " Управління даними, економіка і розвиток ", на який підписано понад 8000 студентів з 182 країн світу.

Студенти вивчають 5 навчальних предметів абсолютно безкоштовно:

  • мікроекономіка
  • проблеми глобальної бідності
  • аналіз даних
  • основи політики розвитку
  • проектування рандомізованих тестів

А платити треба тільки за фінальні іспити по кожному з цих предметів -   від 100 $ до 1000 $ за кожен тест , в залежності від офіційних доходів студента. Підтвердити свої офіційні доходи повинен кожен учасник, надавши документи до приймальної комісії до початку підсумкових іспитів.

Як тільки всі іспити здані, студент має право подавати документи на магістерську ступінь в MIT. Зарахування проходить тільки в залежності від успішності студента на цих онлайн курсах.

Ті, кого зарахують на магістратуру, зможуть провчитися 6 місяців на кампусі MIT - весняний та літній семестр. Їм належить виконати дипломний проект з практичним експериментом по тематиці рандомізованих тестів, який можна зробити зі своїм поточним роботодавцем. Також, за результатами проекту, необхідно буде написати магістерську дисертацію.

У MIT досі не визначилися з вартістю навчання на магістратурі для учасників цього проекту, але ціна буде залежати від фінансових можливостей студента. Зараз в MIT працюють над збором коштів для зменшення вартості навчання і проживання в Кембриджі для першої групи випускників онлайн курсу, які як планується почнуть навчання на магістратурі в 2020 році.

А всіх бажаючих отримувати знання безкоштовно і можливість закінчити магістратуру в MIT, SIMPLEX запрошує підписатися на перший безкоштовний онлайн курс від MIT "Управління даними, економіка і розвиток " по цьому посиланню.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 4 людини
Нова магістерська програма в університеті MIT спростить процес вступу і зменшить вартість навчання - студент буде платити за навчання стільки, скільки він може. Магістратура в топовому американському ВНЗ MIT - доступно кожному
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X