Програма FLEX - Флексимо рік в США безкоштовно!

06 вересня 2021

Ваша дитина обожнює брати участь у соціальній діяльності та має лідерські здібності? Відчуваєте, що спілкування і пізнання нового - це його/її стихія? Тоді варто спробувати сили вашої дитини в програмі з обміну FLEX.

FLEX (The Future Leaders Exchange, обмін майбутніми лідерами) - це державна безкоштовна програма з обміну культурним досвідом в США для іноземних старшокласників. Була заснована в 1992 році відповідно до "Закону про підтримку Свободи".

У цій статті ми розповімо про програму, умови, вимоги та альтернативи.

Відразу скажемо, що ми в SIMPLEX не займаємось оформленням на FLEX, і якщо у вас виникають питання щодо участі в програмі, то ми рекомендуємо звертатись в офіційне українське представництво програми, всі контакти ви знайдете на цьому сайті: americancouncils.org.ua

Колишній сенатор США Білл Бредлі стверджував, що кращий спосіб забезпечити міцний мир і взаєморозуміння між США та іншими країнами - це дати молоді можливість дізнатися про саму країну і її населення з перших рук.

FLEX програма обміну для школярів


Що це за програма FLEX?

Мета програми полягає в тому, щоб на цілий навчальний рік дати можливість школярам з інших країн, в тому числі і з України:

  • познайомитися з американською культурою
  • вчитися в американській школі
  • поділитися культурою своєї країни
  • а також надихнути на нові ідеї для розвитку власної країни

Програма FLEX абсолютно безкоштовна. Крім візових зборів, витрат на трансфер, проживання, харчування та інших витрат, кожен учасник отримує разову підтримку в розмірі 300$ і щомісячну стипендію в розмірі 125$.

Не покриваються витрати пов'язані з дзвінками в Україну, користування інтернетом, оформлення закордонного паспорта та інші особисті витрати, що перевищують стипендію.

Кожен студент по обміну Флекс живе в приймаючій сім'ї-волонтері, і відвідує американську середню школу. Всі приймаючі сім'ї проходять перевірку, яка включає особисту співбесіду в їхньому будинку, перевірку особистих рекомендацій та перевірку на наявність судимості.

Причини, за якими сім'ї хочуть взяти дитину з іншої країни на рік, в основному - цікавість до іноземних культур і інтерес до того, щоб допомогти студентам з обміну дізнатися про американське життя. Деякі хочуть показати своїй дитині, що означає жити з сестрою або братом. У інших - діти вже виросли і виїхали, і їм хочеться про когось піклуватися.

До речі, ні фіналісти FLEX, ні їхні батьки не можуть вибирати місце розміщення або сім'ю. Учнів можуть розмістити в будь-якому з 50 штатів, найчастіше в передмістях і сільських громадах. Організатори програми дотримуються строгих правил і надають підтримку студентам під час всього терміну навчання.

Дізнайтеся, яка професія підходить дитині! ⭐

Запишіться на онлайн-тест з профорієнтації в SIMPLEX.UA та виберіть майбутню професію!

Вимоги для участі в FLEX

Програма обміну майбутніми лідерами FLEX призначена для старшокласників. У конкурсі також можуть взяти участь діти з обмеженими можливостями. Вимоги можуть оновлюватися щороку, тому рекомендуємо перевіряти їх на офіційному сайті програми в Україні - americancouncils.org.ua

Як потрапити в програму FLEX?

Останні актуальні вимоги для українців включали:

  • громадянство: українське
  • вік дитини: 14-16 років
  • на момент подачі заявки учасник повинен бути зарахований і відвідувати 8, 9 або 10 клас української школи (учасники з інвалідністю допускаються також з 11 класу)
  • знання англійської мови (мінімальний рівень не встановлений, але наші викладачі англійської в SIMPLEX SCHOOL рекомендують рівень не нижче B2 для комфортного проживання та навчання в США)
  • конкурсант повинен відповідати вимогам американської візи J-1
  • за останні 5 років конкурсант FLEX не повинен був знаходитися в США довше 3 місяців

Учні не мають права брати участь в конкурсі, якщо:

  • вони не відповідають вимогам програми цього року
  • вони проживали в США довше 3-х місяців за останні 5 років
  • будь-який член родини подавав або подає документи на еміграцію в США / вже емігрував в США

FLEX - це не мовна програма, але учасники все одно проходять тестування на знання англійської мови, тому що англійська буде необхідна як для навчання, так і для спілкування в приймаючій сім'ї.

Але, фіналістів вибирають не за їхні мовні навички, а за вміння адаптуватися і процвітати в новому середовищі. Тож якщо кандидат продемонстрував характеристики, які роблять його/її відповідним для того, щоб брати участь у програмі, але рівень англійської недостатній, дитина може мати право на додаткові мовні послуги.

Також всі, хто хоче подати заявку на участь в конкурсі, повинні мати відмінні оцінки і позитивні рекомендації від своєї школи, а найголовніше, у них має бути величезне бажання досліджувати світ.


Терміни та етапи відбору

Процес відбору на участь у програмі FLEX складається з трьох етапів, і конкуренція тут дуже висока. Точна кількість фіналістів не називається, але орієнтовно вибирається приблизно один з п'ятдесяти претендентів.

Набір на конкурсній основі починається восени, результати оголошуються навесні, і вибрані фіналісти вже в кінці літа відправляються в США на навчальний рік, а наступної весни повертаються додому.

⭐ 1-й тур

Зазвичай проходить з 1 вересня по 15 жовтня. У цей період необхідно заповнити аплікаційну форму на сайті ais.americancouncils.org/flex і протягом 10 днів після заповнення написати три невеликих есе на задані теми (англійською мовою)

⭐ 2-й тур

Після первинного відбору, претенденти що залишились будуть запрошені на онлай-тестування з англійської мови.

⭐ 3-й тур

Приблизно в листопаді учасники будуть запрошені в офіс American Councils у Києві. Там з ними проведуть індивідуальні співбесіди, ще один тест з англійської мови, заповнення повної анкети і знову написання есе.

🏆 Фінальный етап

Після третього етапу, заповнені анкети відібраних учасників відправляються до Вашингтона для розгляду незалежною комісією. Фіналісти визначаються в квітні-травні, і київський офіс розсилає переможцям листи-запрошення та інструкції.


Які перспективи відкриває FLEX

  1. Перебуваючи в США протягом року, студенти FLEX виконують громадські роботи в своїх спільнотах і виступають в ролі послів своїх країн, отримуючи величезний лідерський досвід
  2. Статистика програми показує, що 96% учасників FLEX надихнув їх досвід волонтерської роботи в США, і в результаті вони стали активно брати участь в громадській роботі вдома, використовуючи навички та ідеї, отримані під час програми
  3. Також, під час поїздки учасники заводять безліч нових знайомств з людьми з різних країн. Це значно розширює коло знайомих і друзів, і може стати в нагоді в майбутньому
  4. Після програми з обміну, діти стають більш зрілими, впевненими в собі, незалежними і зосередженими, набувають важливі життєві і лідерські навички
  5. Звичайно ж, учасники за навчальний рік помітно покращують рівень англійської
  6. Сьогодні учасники FLEX працюють у всіх секторах, включаючи уряд, бізнес, некомерційні організації, освіту і журналістику

Які можуть бути альтернативи програмі FLEX?

Щоб потрапити в програму FLEX, потрібно дотримуватись багатьох вимог і пройти серйозний відбір. Але що, якщо дитина не проходить за вимогами або за конкурсом, а в США потрапити все одно хоче?

Ми в освітньому агентстві SIMPLEX.UA можемо запропонувати старшокласникам та їх батькам різні варіанти освітніх програм в США:

  1. Американські школи, середня освіта в США
  2. Підготовчий рік перед вступом до внз США
  3. Університети США, вища освіта
  4. Мовні курси в США (короткострокові та довгострокові)
  5. Поїздки на канікули в США з вивченням англійської мови

Також нагадуємо, що ми НЕ займаємося окремо підбором стипендій та фінансування.

Наш профіль - розробка стратегії вступу та навчання за кордоном, комунікація з вузами і школами, подача документів і вступ, оформлення студентських та туристичних віз під зазначені вище програми.

Освіта або курси в США? ⭐

З SIMPLEX.UA у вас все вийде! Вибирайте програми, звертайтесь на безкоштовну консультацію.

Оцініть статтю:

Програму оцінили 47 людей
Вашій дитині потрібно щось більше, ніж просто середня школа? Зверніть увагу на програму обміну школярів - майбутніх лідерів FLEX в США. У цій статті ми розповідаємо про те, як потрапити на програму, які шанси і чи є альтернативи. Програма FLEX - Флексимо в США безкоштовно | Програма обміну майбутніх лідерів | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X