Як вибрати мовну школу, мовні курси за кордоном і не дати себе обдурити?

19 травня 2020

Давно відомо, що іноземну мову найефективніше вчити серед його носіїв. Тому, коли мова заходить про вивчення нової мови або, тим більше, про вдосконалення вже вчиненого, багато хто вибирає практику саме в спеціалізованих мовних школах тих країн, де ця мова є рідною.

У порівнянні з вивченням іноземної мови у себе вдома, в рідному місті, поїздки на мовні курси за кордон практично за всіма параметрами краще і ефективніше. З основних переваг:

  1. значний прогрес в знанні мови за менший час;
  2. постійна практика і спілкування в середовищі носіїв мови;
  3. жива комунікація і знайомство з культурою країни;
  4. можливість поєднати курси з відпочинком і подорожами;
  5. велике розмаїття шкіл та програм навчання.

Список можна продовжувати і далі, але це вже тема для нової статті. А поки що зупинимося на останньому пункті. Кількість мовних шкіл дійсно дуже велика, вони всі різні, кожна зі своїми ідеями, програмами навчання, розташуванням і так далі.

І якщо ви вже задумалися над тим, щоб поїхати повчити мову за кордоном, або відправити дитину на курси, то наступний ваше запитання неодмінно повинен бути про те, яку саме мовну школу вибрати? Давайте розбиратися 😉

как выбрать языковую школу

Коли до нас, до освітньої агенції SIMPLEX.UA, звертаються з питаннями про підбір мовних курсів, ми в першу чергу розпитуємо про цілі вивчення мови, бажаної тривалості поїздки і бюджеті. Але це ще далеко не все 😎

Щоб підібрати гарну школу і відповідний мовний курс, ми враховуємо більше десятка параметрів. Ось основні з них:

1. Кінцева мета вивчення мови

Найголовніше, з чим потрібно визначитися ще до підбору школи - з якою метою ми їдемо вчити мову? Тут все індивідуально і, думаю, ви вже зараз приблизно розумієте навіщо вам курси.

З найчастіших причин для вивчення іноземної мови:

2. Країни, що вас цікавлять

Простий параметр, але це тільки на перший погляд, і іноді навіть тут виникають труднощі у виборі.

Взяти хоча б вивчення англійської мови - ви можете успішно вивчати англійську в США, Канаді, Англії, Ірландії, Нідерландах, Австралії, на Мальті та на Кіпрі. Вибір країн дуже великий і тут вам важливо співвіднести ваші бажання з цілями з пункту 1.

Наприклад, якщо ваша мета - відправити дитину влітку на море, але з користю вивчення англійської, коло країн звужується, і вже можна думати про Кіпр, Мальту, Іспанію або, наприклад, південні регіони США.

Ну а якщо ви плануєте вступати до університетівВеликобританії, то і мову найкраще вчити в цьому регіоні - в школах Англії та Ірландії. І так далі.

3. Місцезнаходження і розмір школи

Щоб більш точно зрозуміти, яка мовна школа вам підійде, ми також враховуємо конкретне місце розташування кожної школи та її розмір. Іноді буває дуже важливо, чи є у школи філії в різних містах або навіть в різних країнах. А також, знаходиться вона в центрі великого міста, на базі якогось університету або, наприклад, далеко від міст, на власній закритій території і в оточенні природи.

4. Зміст курсу

Далі починається більш "тонка настройка" в підборі мовних шкіл 😄 Щоб поїздка на курси була максимально корисною і змістовною, а ваші знання іноземної мови   🚀 злетіли в космос, потрібно вибрати школу з найбільш підходящою під ваші цілі програмою навчання.

Більшість хороших шкіл пропонують кілька різних програм мовної підготовки. Вони розрізняються за рівнем, за інтенсивністю занять, по тривалості курсу та кількості учнів у групі, по опрацьовують навичкам і акцентів, і природно по кінцевої мети курсу.

Яку саме програму вибрати, ми можемо   визначити після докладної консультації з вами і обговорення ваших бажань.

Запишіться на консультацію!

5. Шкільна акредитація

Ваш позитивний досвід вивчення іноземної мови в значній мірі залежить від акредитації школи. Акредитація - це своєрідні сертифікати, підтвердження високої якості навчання в даній школі на державному рівні або через інші відомі організації.

У акредитаціях зазвичай оцінюють викладацький склад школи і кваліфікацію вчителів, навчальний план, співробітництво з іншими навчальними закладами і загальноприйняті шкільні правила. Тут навіть враховуються такі складові, як надання навчальних матеріалів, проживання та інших послуг для студентів.

Перевірити акредитацію конкретної школи не завжди просто. Але хороші школи завжди відкрито вказують це, наприклад, на своїх сайтах. Ми ж, при оцінці наших нових шкіл-партнерів, завжди перевіряємо наявність реєстраційних документів і акредитацій.

6. Різноманітність національностей

Даний фактор чомусь рідко згадується в статтях, хоча має колосальне значення. Від розмаїття національностей в школі і, безпосередньо, в класі, залежить якість отриманого в ній мовного досвіду.

Добре зарекомендували себе школи прагнуть зібрати клас з різних національностей (не більше 20% студентів однієї національності в одному класі).

Адже якщо ви опинитеся в групі, де 30 – 50% студентів будуть однієї національності, то може статися, що ваші потреби в навчанні не співпадуть з такими у більшості інших студентів. І навпаки, якщо в класі присутня більшість людей вашої національності, ви отримаєте мінімум практики і мовного досвіду, адже часто будете спілкуватися рідною мовою.

7. Важливе правило хорошої школи

Якщо ви вивчаєте іноземну мову в країні, де вона є державною, ваша школа повинна дотримуватися суворе правило: досліджувана мова є мовою спілкування для всіх студентів.

Це означає, що ви повинні будете спілкуватися тільки тією мовою, який ви приїхали вивчати! У деяких школах правила можуть бути настільки суворими, що порушення призведе навіть до штрафів і відсторонення від занять (але це рідкість). Завдяки такому правилу, ваші шанси на поліпшення навичок розмовної мови різко зростають і ви будете швидше просуватися в навчанні.

8. Навчальний план, рівні, стандарти

На відміну від пункту 4, тут мова йде саме про стандарти навчання. Акредитовані мовні школи мають високо стандартизовану навчальну програму, яка добре збалансована і охоплює всі аспекти вивчення мови: аудіювання, говоріння, читання, письмо, граматику і словниковий запас. Більшість шкіл йдуть рівнями CEFR (Загальноєвропейські рамки для мов) або ESOL (Кембриджський англійська для носіїв інших мов).

Переконатися, що обрана вами школа має збалансовану навчальну програму не завжди просто самостійно. Спробуйте вивчити сайт школи, зверніть увагу на те, яку оцінку рівнів в школі використовують і які аспекти вивчення мови певної вибраної вами програму.

9. Розмір класу

Розмір класів важливий! Зверніть увагу, що чим менше учнів припадає на одного викладача, тим більше уваги викладач встигне приділити кожному з учнів в групі.

За статистикою, оптимальний показник – 10-15 учнів в класі. Менша кількість учнів зазвичай призводить до підвищення вартості мовного курсу, а більшу кількість може привести до втрати особистої уваги з боку вчителя, що значно вплине на ваш успіх у вивченні мови.

Ну і звичайно, найефективнішими заняттями вважаються уроки 1 на 1 з викладачем. В такому форматі рівень мови можна сильно підняти навіть за 2-3 тижні навчання. Однак це зазвичай і найдорожчий варіант навчання.


Тепер і ви знаєте, на що звертати увагу при виборі мовної школи за кордоном.

У нас же при підборі враховується ще маса інших параметрів, таких як варіанти проживання, доступність розважальних програм, зустріч в аеропорту, плани харчування, інформаційна підтримка студента і так далі!

Ми, в освітньому агентстві SIMPLEX.UA, працюємо тільки з акредитованими закордонними школами, постійно тримаємо руку на пульсі, перевіряємо школи і можемо гарантувати відмінний вибір курсів саме для ваших цілей! Записуйтеся на консультацію і бронюйте

Дізнайтесь більше!

Цікавить програма
Залиште номер телефону і ми передзвонимо вам найближчим часом!

Оцініть статтю:

Програму оцінили 8 людей
Вчити іноземні мови найефективніше в середовищі носіїв мов. ✅ Але як вибрати хорошу мовну школу? Адже хочеться щоб було безпечно, зручно, ефективно і зрозуміло. Давайте розбиратися разом! Як вибрати мовну школу, мовні курси за кордоном і не дати себе обдурити? | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X