Топ-20 - Найперспективніші професії майбутнього!

04 січня 2021

Хочете отримати затребувану і високооплачувану професію? Вибір напрямку навчання та майбутньої професії - важливий крок, який звичайно повинен грунтуватися на ваших інтересах, талантах, особливості та переваги. Але також важливо розуміти, що буде актуальним і затребуваним через 5-10 років, коли ви закінчите навчання і почнете будувати кар'єру.

У сучасному світі безперервно інновацій та потужного технологічного прориву, більшість професій піддаються автоматизації або роботизації. А якісь зовсім втрачають актуальність. Бухгалтерів замінять штучним інтелектом, а замість хірургів проводити складні операції скоро стануть роботи.

Давайте розбиратися, які напрямки і навички будуть актуальні в найближчому майбутньому!

топ-20 профессии будущего

 

Сучасні професії, що знаходяться на піку популярності, плавно трансформуються або перестають бути актуальними і змінюються новими.

Кожне десятиріччяя цей процес прискорюється. Тому велика частина робочої сили всього світу буде перенавчатися згідно з новими вимогами, які навіть можуть здатися вам дивними. 😏 Ми підібрали для вас топ-20 професій майбутнього. Як думаєте, яка підійшла б саме вам?

Топ-20 перспективних професій найближчого майбутнього

1. Менеджер з розвитку бізнесу в області штучного інтелекту (ІІ). Хоча штучний інтелект може робити багато речей, є те, чого він робити не зможе. Продавати себе. Цим і буде займатися менеджер з розвитку ІІ.

2. Майстер обмежених обчислень буде займатися перетворенням існуючої інтернет-інфраструктури компанії в децентралізовану. Це збільшить можливості обробки величезних обсягів даних в компаніях.

3. Технік-медик - це людина, що володіє навичками в галузі охорони здоров'я, але з додатковою технічної кмітливістю.

4. Аналітик кібер-міста. Швидка урбанізація призведе до створення " розумних " міст, щоб поліпшити життя громадян за допомогою технологій.

Дані, зібрані мільйонами датчиків в такому місті, необхідно буде обробляти і аналізувати, і саме тут на допомогу приходить аналітик кібер-міста.

5. Директор геномного портфеля - це керівник, який буде вирішувати, які біотехнології удосконалювати і які ліки створювати.

6. Спеціаліст зі створення вертикальних ферм . Населення великих міст неминуче збільшується, але їжа повинна залишатися корисною, свіжої та доступною. Багато фахівців ставлять на впровадження і розвиток вертикальних ферм поблизу або навіть в самих містах.

7. Головний трастовий директор буде нести відповідальність за усунення підозр і демонстрацію інвесторам того, що гроші, які вони вкладають в компанію, використовуються з максимальною чесністю.

8. Зараз компанії інвестують мільярди в квантові обчислення. Наступним кроком буде інтеграція машинного навчання і квантової інформації. Аналітик по квантовому машинного навчання буде відповідати за їх об'єднання для отримання більш ефективних і швидких рішень реальних проблем.

9. Розробник літаючих автомобілів обов'язково буде затребуваний в найближчому майбутньому. Вже існують компанії, які пропонують свої варіанти індивідуальних повітряних засобів пересування. Через 5-10 років ці технології вже можуть вийти на масовий ринок.

10. Конструктор подорожей в доповненої реальності дозволить населенню майбутнього отримати більше розваг. Ця робота потребує написання, розробки і створення доповненої реальності, а також персоналізації історій наступного покоління.

Дізнайтеся, яка професія вам підходить! ⭐

Пройдіть онлайн-тест з профорієнтації в SIMPLEX.UA і визначитеся з майбутньою професією!

11. Контролери автомагістралей повинні будуть контролювати, регулювати, планувати і управляти як повітряним, так і дорожнім простором, відстежуючи і програмуючи платформи ІІ, які керують транспортними засобами.

12. Інженер з очищення даних . Завдання Data Trash Engineer полягатиме у виявленні невикористаних даних, їх очищення і передачі в алгоритми машинного навчання для пошуку можливих втрачених ідей, не тільки збільшуючи обсяг зібраних даних, а й поліпшуючи їх якість.

13. Кібер-агент . Еволюція війни поступово переводить поле битв від фізичних до віртуальних. На посаді Cyber ​​Attack Agent доведеться не тільки забезпечити захист, але також розробляти і проводити стратегічні кібернаступленія проти інфраструктури супротивника.

14. Голосовий UX-дизайнер повинен буде адаптувати штучний діалект під клієнта, щоб він відображав діалект людини і його індивідуальні мовні особливості.

15. Спеціаліст бізнес-поведінки . Широке впровадження датчиків і біометричних технологій на робочому місці дозволить отримувати дані про продуктивність, емоційні дані працівників компаній і дані взаємодії.

Керівник відділу ділової поведінки (Head of Business Behaviour) буде аналізувати ці дані і розробить стратегію для поліпшення залученості співробітників, продуктивності, благополуччя і щастя на робочому місці.

16. Розумні будинки вже стають реальністю. Менеджери з проектування розумних будинків працюватимуть в тісній співпраці з архітекторами, інженерами та клієнтами. Їм доведеться бути в курсі останніх технологічних тенденцій і знайти оригінальні способи інтеграції технологій як з традиційними, так і з сучасними стилями.

17. Аудитор алгоритмів повинен буде стежити, щоб алгоритми в основі корпоративного ІІ, були справедливими, законними і відображали цінності компанії.

18. Координатор Uni4Life буде направляти і радити студентам кращі, найбільш підходящі їм програми і способи навчання, адже кожен учень унікальний.

19. Провісник кібер-катастроф повинен буде відстежувати, виявляти і прогнозувати кіберзагрози, а також їх наслідки.

20. Адвокат віртуального образу потрібен навіть сьогодні. Сучасні технології вже сьогодні дозволяють створювати фейковий відео з максимально реалістично виглядають знаменитостями. Так що в самому найближчому майбутньому будуть потрібні фахівці, які зможуть відстежувати і відрізняти справжні зображення і відео людей від підроблених.

Чи плануєте вчитися за кордоном?! ⭐

Фахівці освітнього агентства SIMPLEX.UA допоможуть вибрати спеціальність, ВНЗ, розібратися з термінами та вимогами, отримати візу і успішно вступити!

 

Які навички (soft skills) потрібні будь-якому професіоналу?

Отже, з професіями зрозуміло. А якими ж навичками потрібно володіти, щоб “ вписатися ” в механізм майбутнього і не залишитися за “ професійним бортом ”. Запам'ятовуйте, а краще записуйте - ТОП-10 навичок, які зроблять вас конкурентоспроможними в будь-якій сфері. Відточуйте ці “ софт-скіллз ”, щоб виділитися і стати ефективніше:

  • креатив, творче мислення - здатність знаходити нетривіальні і неординарні рішення і застосовувати їх на практиці, нестандартно мислити
  • аналітичні здібності - сукупність навичок візуалізувати, формулювати і вирішувати проблемні ситуації за допомогою наявної інформації і вибудовуючи логічні зв'язки
  • логічне мислення - здатність послідовного і несуперечливого судження, яке особливо стане в нагоді у вирішенні складних бізнес-завдань і в продажах
  • комп'ютерна грамотність - навіть якщо ваша робота не пов'язана з комп'ютерами, базове розуміння пошуку в інтернеті і використання стандартних програм ще нікому не шкодило
  • стресостійкість і емоційний інтелект - не має значення, чи працюєте ви з прискіпливим клієнтом або потрапляєте в супер стислі терміни - вміння сприймати ситуацію спокійно і виважено завжди допоможе вам, збереже психіку і підвищить в очах роботодавця
  • лідерські якості - комплекс здібностей для гармонійного поведінки в соціумі, включає в себе: розуміння і вміння керувати своїми емоціями та емоціями інших людей, передбачати наміри інших людей, вміння підлаштовуватися під тон співрозмовника, відчувати його настрій, безболісно виходити з конфліктних ситуацій
  • самоорганізація і тайм-менеджмент - це вміння ефективно організовувати власну роботу і грамотно розпоряджатися часом
 

Як обрати майбутню професію?

Уже багато помічають, що з часом кордону між окремими професіями стираються . Чим далі рухається прогрес, тим менше залишається професії, де досить освоїти 2-3 дуже вузьких навички і мати тільки конкретні знання в одній області.

Все частіше у вищих навчальних закладах запускають програми навчання з отриманням подвійного диплому. Все більше потрібно фахівців, які розбираються в декількох абсолютно різних областях, наприклад, в програмуванні та біології. А про підприємців і зовсім нічого говорити - це і зараз люди, які вміють все і відразу 😉

Тому, вибираючи майбутню професію , задайте собі такі питання:

  • наскільки довго ця професія може бути актуальна?
  • чітко вам зрозуміло, як розвивати кар'єру в обраному напрямку, які кроки потрібно буде для цього зробити?
  • спробуйте пофантазувати, як ця професія трансформується з протягом часу і прогресу - так ви зрозумієте, які ще знання і навички вам можуть стати в нагоді
  • зверніть увагу, якщо роботу можна автоматизувати, це рано чи пізно станеться
  • не забувайте і про постійну практику ваших soft skills - вони будуть корисні незалежно від обраної професії

Дізнайтеся, яка професія вам підходить! ⭐

Пройдіть онлайн-тест з профорієнтації в SIMPLEX.UA і визначитеся з майбутньою професією!

Оцініть статтю:

Програму оцінили 42 людини
Хочеш отримати ✅ найнеобхіднішу і високооплачувану професію і вже навіть вибрав таку? Подумай, а чи буде вона актуальною років через п'ять-десять? Ми зібрали топ-20 спеціальностей, які стануть супер актуальні в найближчі 10 років! Найперспективніші професії майбутнього! Топ-20 спеціальностей, які будуть актуальні зовсім скоро | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X