Блокований рахунок для вступу в Німеччину - скільки грошей потрібно?

13 серпня 2015

Вступити та отримувати освіту в Німеччині – завдання не з легких. Вибрати університет, зрозуміти процес вступу, зібрати потрібні документи - на це витрачається купа часу і сил.

І ось, перед вами довгоочікуваний документ про зарахування в німецький університет! Здавалося б, основна частина турбот позаду. Але тут вас чекає нове випробування - отримання візи.

Одною з обов'язкових умов отримання студентської візи до Німеччини є підтвердження гарантій фінансування.

Цікавить освіта в Німеччині? - Дізнайтесь як вступити до німецьких ВНЗ разом із SIMPLEX

Підтвердити фінансування вашої освіти в Німеччині можна так:

  • Показати заяву-зобов'язання громадянина Німеччини, який зобов'язується взяти на себе фінансування
  • Купити тревел-чеки на необхідну суму і зобов'язатися відкрити блокований рахунок по приїзду в країну
  • Відкрити блокований рахунок в німецькому банку з України

Зупинимося на найбільш «популярному» варіанті - відкриття блокованого рахунку в Німеччині.

Що таке Блокований рахунок для вступу в Німеччину?

Блокований рахунок (Sperrkonto) це спеціальний банківський вклад (найчастіше в банку Deutsche Bank) для тих, хто вступає в німецький ВНЗ. Щомісяця з такого рахунку можна зняти тільки певну (блоковану) суму грошей.

У 2017-2018 навчальному році мінімальною сумою витрат студента вважалось 720 євро на місяць, це означає що і зняти можна тільки 720 євро щомісяця.

Update! З 01.09.2019 - мінімальна сума становить 853 € на місяць

Таке правило було введено владою Німеччини для того, щоб переконатися у фінансовій забезпеченості кожного іноземного студента на весь рік навчання.

Якщо ви плануєте вступати до німецького ВНЗ, то для отримання студентської візи, вам потрібно показати посольству підтвердження відкриття блокованого рахунку та наявності на ньому коштів мінімум на 1 рік навчання (в нашому прикладі це 853 € Х 12 місяців = 10,236 €).

Як відкрити блокований рахунок?

Для відкриття блокованого рахунку вам в першу чергу потрібно зв'язатися з одним з німецьких банків і заповнити спеціальні форми. Багато банків вимагають, щоб підпис на таких формах, а також копія вашого паспорта були завірені представниками консульства.

Після відправки роздрукованих форм на адресу банку протягом тижня ви отримаєте підтвердження на вашу електронну адресу.

Наприклад, найбільш популярним є банк Deutsche Bank. Бланки для заповнення можна завантажити тут:

З березня 2017 року з'явилася ще одна можливість відкриття блокованого рахунку он-лайн через німецьку фінансову компанію Fintiba (рахунок відкривається в банку Sutor в Гамбурзі). Ця можливість доступна тільки для повнолітніх.

Цікавить навчання в Німеччині? - Ми допоможемо вступити та отримати вищу освіту в Німеччині. Наші клієнти отримують повний комплекс послуг, в тому числі консультацію щодо відкриття блокованого рахунку

Як покласти гроші на рахунок?

Поповнити рахунок в німецькому банку можете як ви, так і хтось із ваших найближчих родичів. Для цього потрібно зробити SWIFT-переказ з рахунку в українському банку.

Комісія буде складати приблизно від 0,5% до 2% в залежності від вашого банку.

Скільки грошей потрібно для вступу?

Зазвичай студенти відкривають візу на рік, для чого на блокований рахунок потрібно перевести суму 10,236 €, яка еквівалентна витратам в 853 € в місяць.

Додатково на рахунок потрібно перевести суму близько 150 Євро (в залежності від банку) за послуги з відкриття блокованого рахунку.

Однак, ця сума може бути і більшою (наприклад у вас є можливість відразу внести суму на 2 роки навчання і тп.). Потрібно пам'ятати, що знімати їх можна буде тільки за щомісячним планом.

Дізнайтесь більше!

Цікавить програма
Залиште номер телефону і ми передзвонимо вам найближчим часом!

Оцініть статтю:

Програму оцінили 11 людей
При вступі до німецького ВНЗ, ✅ обов'язковою умовою є підтвердження гарантій фінансування. Так як же відкрити блокований рахунок в німецькому банку з України? Блокований рахунок для вступу в Німеччину - скільки грошей потрібно? | SIMPLEX.UA
Вся основна інформація у нашому Telegram чат-боті SIMPLEX.UA:
Відкрити telegram
X